Ve středu odpoledne se na atletickém oválu Pod Palackého vrchem běžel třetí závod 27. ročníku TRIEXPERT CUPu. Tentokrát si běžci a běžkyně porovnali síly na svižné pětce, která byla s ohledem na 187 přihlášených rozdělena na 3 samostatné běhy. Ty byly určeny pro různé výkonnostní úrovně, aby se co možná nejvíce eliminovalo neustálé předbíhání pomalejších závodníků.

Mezi první a druhý běh byl navíc vložen oblíbený „Dětský běh“, který jednou za sezónu pořádají organizátoři pro děti od jednoho do jedenácti let. Tato část vždycky výrazně osvěží celý běžecký podvečer díky nezapomenutelným emocím mladých gepardíků. Kompletní běžecké rodiny si díky tomu mohli společně užít středeční podvečer a vzájemně se podporovat ve svých výkonech. Malých běžců se dostavilo na prezenci téměř 80 a podle věku si to rozdali na vzdálenostech od 50 do 500 metrů. Dominantní skupinou pak byly věkové kategorie 3–5 let. Každý z běžců dostal u prezence blok s pastelkami a po doběhu diplom a oblíbenou perníkovou medaili.

Ze 187 účastníků se nejlépe na modrém Mondu dařilo Lukášovi Souralovi, muži se startovním číslem 1. Ten předvedl výborný výkon v podobě času 16:30. Navíc potvrdil zlepšující formu, když na prvním závodě skončil třetí, na druhém druhý a na pětce první. Druhý nejrychlejší čas patřil fitness guru a skvělému trenérovi Vlastimilu Lysákovi, který předvedl vynikající finiš a čas 16:47. Třetí příčku pak mezi nabitou konkurencí opanoval Rudolf Müller, který zakončil pětku v navlas stejném čase jako Lysák, tj. 16:47.

Ženám tentokrát jasně dominovala s časem 18:23 Lenka Jančaříková, pro kterou to byl letos první závod TRIEXPERT CUPu, a která jako zástupkyně kategorie ŽENY C porazila mnohem mladší závodnice. Druhé místo patřilo letos poprvé Patrícii Puklové, která letošní předchozí dva závody TRIEXPERT CUPu ovládla. Oproti Lence potřebovala Patrície na pětku 26 sekund navíc. Pomyslnou bronzovou medaili získala Lenka Kohnová, která proběhla pod branou TRIEXPERTu v čase 19:14.

Bodované výsledky najdete zde: https://www.triexpertcup.cz/…ckeho-vrchem

Příští středu se Brněnský letní běžecký pohár přesouvá do Obřan na rovinatou cyklostezku o délce 8,8km, která vede do Bílovic a zpět. Prezence bude otevřena v 17:00 a odstartováno bude ve standardních 18:00. Zázemí závodu bude opět u konečné tramvaje č. 4 – zastávka Babická. Online registrace je již nyní otevřena zde: https://www.triexpertcup.cz/.