Šviháme to zas a znova, dneska jdeme do Rožnova! Toto heslo razí pořadatelé pátého ročníku turistického pochodu Švihák rožnovský.

Akce je naplánována na sobotu 9. září. Organizátoři věří ve vysokou účast. „Chceme zvednout lidi z gauče a děti od počítačů a tabletů,“ říká hlavní pořadatel Rostislav Bažanowski. „V cíli očekáváme několik set turistů. Všichni přihlášení obdrží na startu startovní číslo se svým jménem a lázeňský oplatek, vybírat mohou z 9 tras. V cíli na náměstí TGM v Rožnově pod Radhoštěm se všichni mohou těšit na originální medaili vyrobenou ve Valašském Meziříčí,“ slibuje Bažanowski.

Nejdelší trasa povede z ostravského Bělského lesa, měří 60 km. Dálkoplazi po dvaceti kilometrech dorazí k přehradě Olešná a pak se vydají přes Palkovické hůrky, Hukvaldy, Frenštát pod Radhoštěm a Velký Javorník. Pak už je to na rožnovské náměstí jen z kopečka. Ten, kdo půjde z Frýdku-Místku, tak se musí připravit na 38 km dlouhou trať. Několik tras také vede přes Pustevny a mýtickou horu Radhošť.

„Samozřejmě také budeme startovat z Rožnova, lidé si zde mohou vybrat z 5 tras. Vycházet budeme z hlavního náměstí. Největší zájem ale očekáváme o trasu, která vede z Frenštátu pod Radhoštěm přes Velký Javorník. Už nyní je na ní přihlášena více než pětina všech startujících,“ popisuje organizátor akce.

Registrovat se mohou nejen jednotlivci, ale i celé rodiny včetně čtyřnohých mazlíčků, kteří také mohou mít své startovní číslo se jménem. Úřady, školy a další instituce včetně firem mohou v rámci teambuildingu ještě více upevnit na pochodu vztahy mezi svými zaměstnanci a nejen to, mnozí z nich svým zaměstancům startovné zakoupí.

Tak neváhejte a registrujte se ještě dnes na www.svihakroznovsky.cz

Facebook událost https://www.facebook.com/…77219410800/

Facebooková stránka pochodu https://www.facebook.com/bezvakrok