Jedním z hlavních tahounů KRB Chrudim je jeho nový statistik Zdeněk Petržílek, běžec každým coulem, který byl letos na bedně i ve své věkové kategorii 65 – 69 let ve Velké ceně východních Čech v bězích. On byl i jedním z iniciátorů obnovení celoroční soutěže o Mistra Monaka, která vyvrcholila v listopadu. Vyhlášení výsledků a ocenění nejlepších bude po prosincovém běhu 17. prosince.

Letos se uskutečnilo osm Malých cen Monaka. Pětkrát vyhrál Jaromír Hradecký ze Skutče a je Mistrem Monaka. Zbylé tři závody patřily Drahomíru Randovi ze Stěžer, což mu stačilo na šesté místo. Byla škoda, že se borci na trati nepotkali. Jaromír byl na podzim zraněn. Zatím poslední Monako se běželo za typicky podzimního počasí. Chladno, vítr a déšť, ale přes to Drahomír zaběhl svůj klasický čas 36:05, letos dal nejlépe okruh při Malé ceně za 35:49 v září a v říjnové Velké ceně zapsal dokonce 35:44.

Absolutní rekord 35:01 je staršího data a drží jej Hradecký. Druhý Indián – Daniel Gromus, který je i druhý v šampionátu, ztrácel přes 4 minuty. Třetí je v závodech věčně druhý Jaroslav Tlapák z Iscarexu, který v listopadu chyběl.

V ženách je v poháru první Martina Drahá z Chrudimi (vyhrála za 48:51), před Ditou Skalickou z Pardubic (druhá za 50:07) a Zdeňkou Chlubnovou z Pardubic, neběžela. Na malém okruhu 3,6 km vyhráli mistrovství v dospělácké kategorii Jindřich Vychodil ze Slatiňan a Kateřina Janáčková za Pardubic. Mládežnickou kategorii Míša Jelínková z Třemošnice a Pavel Černý z Chrudimi.