Pardubický Mikulášský běh Hvězdy Pardubice, 27. ročník, je třetím rokem pořádaný pouze v areálu stadiónu oddílu a letos se uskutečnil za skutečně zimního počasí a sněžení. Početně byly obsazeny hlavně dětské kategorie.

Hlavní závod se uskutečnil na devítisemestrovém okruhu. Nejdříve půl okruhu na tartanové dráze, poté se vyběhlo na obvod stadionu a zde se běželo kolečko po zasněžené trávě s výběhem a seběhem na ochoz a pak zpět na tartan. V hlavním závodě třikrát – 2,7 km.

Letos vyhrál bezkonkurenčně reprezentant v chůzi z Hvězdy Lukáš Gdula za 8:30 minuty. Následovali další borci pořádajícího oddílu Matěj Šťovíček 8.45, ten byl v minulých ročnících dvakrát třetí a letos si dokonce o deset sekund zlepšil osobák, a Lukáš Puhlovský 10:01. Dva roky starý traťový rekord má v držení Jan Kalous – 8:11.

Vloni zaběhla traťák Eliška Koletová – 9:21 z Hvězdy, letos vyhrála závodnice Atletiky Chrudim Tereza Mervartová – 10:25. Startoval na této trati poprvé i běžec nad sedmdesát let – domácí Pepa Bednář – 13:27 a zdaleka neuzavírá výsledkovou listinu.