Takovým posledním letošním pořádným závodem na Pardubicku byla prosincová Malá cena Monaka, nebodovaná. Po doběhu bylo vyhlášení výsledků celoroční soutěže – Mistrovství Monaka, v třinácti kategoriích byly předány hodnotné ceny. Bohužel absolutní Mistr Monaka Jaromír Hradecký z nedaleké Skutče nedorazil.

Někteří pořadatelé už zveřejňují termíny akcí v roce 2024 a mezi prvními byl na Pardubicku Dobroběh Vysoké Mýto, který svoji silniční půlku bude dělat v neděli 24.března. Závod má omezenou kapacitu účastníků a letos byl vyprodán. Vyhrál ho také Drahomír a i on je už mezi přihlášenými.

Drahomír Randa (49 let) ze Stěžer u Hradce Králové běžel v sobotu Vánoční půlmaraton v Hradci Králové a porazil ho pouze o generaci mladší a navíc sportovní profík Petr Soukup. Drahomír chodí samo do normálního zaměstnání. Navíc na Monacké desítce nastoupil Mistr z malého okruhu Jindřich Vychodil ze Slatiňan, ale Drahomír mu nedal šanci. Desítku si dala i Mistryně malého okruhu Kateřina Janáčková Pardubic, která je už také do Vysokého Mýta přihlášena.