Prvním závodem Prajzsko-Opavské běžecké ligy v novém roce je již dlouhá léta Zimní běh Kobeřicemi, a tak se v nedělním mrazivém ránu sjela necelá stovka běžců a běžkyň do areálu místního Sokola, aby se postavili již po 35. na start závodu vedoucího ulicemi obce se zvlněným profilem o délce 4,7 km (1 okruh ženy a muži kondičkáři), respektive 9,4 km (2 okruhy muži).

Pro děti byly připraveny dvě distance, a to 650 m a 1300 m. Dnešní podmínky byly opravdu sparťanské, mráz, vítr, sněžení a k tomu zledovatělý povrch, na kterém nebyla nouze o pády.

V deset hodin dopoledne tak poslal výstřel startovní pistole všechny na trať. Nejrychleji vyrazilo kupředu Opavské duo David Wittek OTC Vlčáci a triatloňák Petr Kopřiva. Celé první kolo běželi borci pospolu, ale v druhém okruhu Kopřiva nedokázal již akceptovat tempo Wittka a ten si doběhl v čase 34:55 pro vítězství. Druhý Kopřiva (35:41) finišoval necelou minutu za ním. Třetí pozici po celou dobu závodu zkušeně kontroloval Michal Buba MK Seitl Ostrava (37:11).

Mezi ženami si s přehledem doběhla pro prvenství Hana Legerská AK SSK Vítkovice (20:14). Do konce třetího kilometru běžela na druhém místě Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná, která však vinou dvou pádů na čtvrtém kilometru o svou pozici přišla a dostala se před ní dnes druhá Martina Mazáčová AKEZ Kopřivnice (20:30). Kašná (20:43) tak doběhla třetí.

Mezi muži kondičkáři zvítězil Petr Klimek (19:35), před druhým Adamem Buchtou TJ Sokol Kobeřice (20:05) a třetí skončil Radek Vehovský (20:55). Za dvacku startovného na všechny v cíli čekala tatranka a horký čaj a medailisté ve všech kategoriích obdrželi peněžité odměny.

I přes spoustu pádů na trati tak všichni ve zdraví závod dokončili a zmrzlí se mohli odebrat na nedělní zasloužený oběd. První běh ze série „Kobeřice plné běhu“ se i přes nepřízeň počasí vydařil, a to díky všem pořadatelům okolo pana Halfara a Jaška, kteří jsou neodmyslitelnou součástí všech Kobeřických závodů.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného