Šestý závod H10 Běžeckého poháru Karvinskeho Reviru přivítal v sobotním chladném, ale ne již mrazivém ránu v Albrechticích necelou padesátku závodníků, konal se zde 2. Zimní běh Albrechticemi „Mistrovství revíru“.

Opět tak na všechny čekal kopcovitý 7 km dlouhý asfaltový okruh místními ulicemi, tentokrát pokryt zmrazky, ledovou krustou a sněhem a ten kdo vzal hřebovky, rozhodně netratil.

V deset dopoledne tak všichni vyběhli z areálu Baníku Albrechtice, aby zabojovali o prémiové body do poháru. Zhruba do půlky závodu udávala tempo čtveřice závodníků Wrobel, Hartig, Krupa a Mazgaj. Ta se však začala pomalu drolit, kdy do vedení šel dnešní vítěz Tomasz Wróbel (27:40). Druhý za ním doběhl David Hartig Burik Running Team (28:06). O třetí místo až do posledních metrů bojovali Przemyslaw Krupa Stanczak Team (28:48) a Dawid Mazgaj SCI Górscy Entuzjašci (28:50). Krupa tento souboj o pouhé dvě sekundy vyhrál a bral bronz.

Mezi ženami s přehledem obhájila loňské prvenství Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná (31:55). Druhá tak jako loni doběhla Ivana Zbořilová BK SAK Karviná (32:45) a třetí Belinda Kaiser BlackDog (34:16).

Po doběhnutí mohl každý v cíli zakousnout něco sladkého a poté se odebrat na vyhlášení medailistů, kteří obdrželi tekuté, sladké či sýrové ceny a vítězové navíc medaili Mistr / Mistryně Revíru a když už se dnes běhalo na ledu tak i láhev ICE sektu. Tečku za celým závodem udělalo losování o startovné na Havířovskou 10, které si tentokrát odnesla dáma.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného