Tradičně na 1. Máje se v Jilešovicích opět běhalo. Krásný a slunečný den přilákal na 100 milovníků běhu do penzionu Kamenec, kde byl start, cíl a zázemí již 15. ročníku Májového běhu okolo rybníka Nezmar, který je zařazen do Prajzsko-opavské běžecké ligy. Kromě hlavního běhu na 10,6 km byly na programu také závody pro děti probíhající v okolí Kamence a Lidový běh na 4,4 km, který vede k pamětnímu stromu a zpět do cíle.

Lidovému běhu kralovali Pavel Jeziorski FBC Letka (20:00) a Dana Macurová (27:22). Hlavní běh se po opravách mostu vrátil opět na starou trasu, kdy se běží od Kamence po silnici přes most a pak na Kozmické ptačí louky, dále po hrázi až do Dolního Benešova k rybníku Nezmar, který se oběhne a zpátky stejnou cestou do cíle.

V 10:15 h bylo odstartováno a do vedení se dostal se suverénním náskokem Robert Chrudina, který už nedal ostatním šanci a v čase 38:38 protíná cíl jako první. To o stříbrnou pozici se sváděl boj mezi oddílovými kolegy z MK Seitl Michalem Bubou a Markem Škapou. Nakonec z této dvojice vyšel vítězně Škapa (41:12) a pro Bubu zůstal bronz (41:38).

Mezi ženami stylem start-cíl zvítězila Markéta Kašná TJ Jäkl Karviná v čase 45:11, pro stříbro si doběhla Hana Legerská AK SSK Vítkovice (46:53) a na bronzové příčce skončila Marie Vybíralová AO Kobeřice (48:38).

V cíli na každého účastníka čekala pamětní placka, výborná gulášovka a samozřejmě pivko nebo jiný nápoj. Vyhlašování vítězů proběhlo venku v areálu Kamence a pro všechny medailisty byly připraveny ceny, jak věcné, tak tekuté a první muž a žena obdrželi navíc pohár.

Výsledky

Fotogalerie Michaela Kašného