Extrémní horský závod Adidas Terrex – Continental Beskydská sedmička odstartuje už tento pátek po 22. hodině z náměstí Svobody v Třinci. Tři tisíce závodníků, kteří se akreditovali ve Frenštátě pod Radhoštěm, přepraví na místo startu do Třince speciálně vypravený a extrémně dlouhý vlak, který bude mít 16 vagonů a 2 lokomotivy, dlouhý bude téměř půl kilometru.

„Z nádraží ve Frenštátě p. R. vyjedou krátce po 19. hodině dvě vlakové soupravy. Každá souprava bude mít 8 vagonů, ve Frýdku-Místku se jejich trasy na malou chvíli rozpojí, jedna souprava bude pokračovat na Český Těšín a druhá na Ostravu, obě se spojí v Českém Těšíně, odkud budou pokračovat jako jeden dlouhý vlak až do Třince. Příjezd se předpokládá v 21:10 hodin. Z třineckého vlakového nádraží se masa tří tisíc závodníků za doprovodu téměř stovky pořadatelů vydá na náměstí Svobody,“ vysvětluje Jana Matějíková z organizátorského presscentra.

Na náměstí Svobody v Třinci by měli být všichni účastníci závodu do 22 hodin, kdy jim leader závodu Libor Uher rozdá několik organizačních a také užitečných rad. Závodníky přijdou pozdravit zástupci města Třinec a na cestu jim dá požehnání římskokatolický farář Adrian Wykręt. Poté si všichni, jak už je zvykem, zazpívají státní hymnu a za světel ohňostroje bude závod odstartován.

„Start z třineckého náměstí Svobody je plánován na 22:30 hodin. Atmosféru, která bude plná adrenalinu a očekávání, podpoří také slavný a známý automobilový jezdec Karel Loprais, který nasedne do své nepřehlédnutelné dakarské Tatry a závodníky vyvede z města na závodní trasu,“ řekl Libor Uher s tím, že atmosféra pohltí každého.

Cíl je na náměstí ve Frenštátě p. R. První závodník v cíli bude očekáván v sobotu dopoledne. Vítání účastníků, infoservis, rozhovory a komentáře ale poběží až do nedělního brzkého rána.

Slavnostní vyhlášení výsledků a dekorování vítězů se uskuteční v neděli od 10:30 hodin do 12:30 hodin. Na náměstí ve Frenštátě ale bude živo už od 8 hodin, kdy je na programu shrnutí různých zajímavostí z průběhu celého závodu a v 9:30 začne koncert kapely Buty s překvapením. Nouze nebude ani o občerstvení.

Účast na dekorování vítězů přislíbili sportovní legendy z našeho regionu Karel Loprais, Jiří Parma, František Jež a další.