Pardubice – Již 60. ročník Malé pardubické cross country se uskutečnil na krosové rovinaté trati o délce 3,8 kilometru na loukách u Labe u pardubického zdymadla.

Hlavní závod mužů začíná netradičně. Pořadatelé vyhodí do vzduchu všechna startovní čísla a kdo které uloví to má. Pak po trojicích vybíhají závodníci s minutových rozestupech.

Celkové prvenství závodu zařazeného do Iscarex Cupu a Velké ceny východních Čech vybojoval Michal Horáček z Iscarexu Česká Třebová Metují před Jiřím Miřejovským z Jiskry Ústí nad Orlicí a Jiřím Čivrným z SK Nové Město nad Metují.

Zajímavější je soutěž žen, která na trati o délce 2,5 km má hromadný start. Závod začal v 10.30 a favoritka Anna Krátká z Hvězdy SKP Pardubice hodlala stihnout vlak v jedenáct hodin směr Letovice na běh Okolo přehrady Křetínky (v tomto závodě doběhla druhá za čerstvou Mertovou z Atletiky Albrechtice), což se jí za pomoci kamarádů podařilo.

Dvě třetiny závodu vedla, ale v koncovce šla před ní Lenka Dušková z Iscarexu Česká Třebová. V cílové rovince Krátkou přefinišovala oddílová kolegyně Kozáková.