Dnes před polednem sdělila na tiskovce olympijská šampiónka Barbora Špotáková, že je těhotná. Potomka očekává po sedmileté známosti se svým přítelem Lukášem Novotným.

Budoucí tatínek je profesionální hasič a Báru pravidelně doprovází na všech významných závodech.

Barbora musí tedy vynechat příští rok všechny mítinky Diamantové ligy, chybět bude také na Zlaté tretře v Ostravě a v neposlední řadě i na mistrovství světa v Moskvě.

Po mateřské přestávce se ale k oštěpu chce vrátit. V nejbližším období dál plánuje trénovat. Společně s dalšími oštěpaři ze skupiny Jana Železného vyrazí na kemp ve Špindlerově Mlýně. Potom se chystá na Kanárské ostrovy a v závěru roku těsně před Vánocemi si vybere volno k plnění mateřských povinností.

„Pan primář mi řekl, že dál mohu sportovat,“ prozradila novinářům slavná oštěpařka. „Stále jsem v práci, ale asi v jiném režimu. Tréninkový plán si budu řídit ve svém pohodovém režimu.“

Předpoklad je, že do plného tréninku se Barbora zapojí v říjnu 2013 tak, aby byla připravena na mistrovství Evropy 2014, které se bude konat v Curychu.

Je třeba připomenout, že Bára letos běžela 800 m v rámci sedmiboje ve francouzském Talence.

Závěrečnou osmistovku zvládla za 2:28,31 minuty a překonala svůj sedmibojařský osobní rekord, jak měla v plánu. Tímto výkonem se vyšvihla na druhou příčku letošních českých tabulek.