Běžecké jaro vypukne už 2. března na východním okraji Prahy. Na startovní výstřel se chystá i legendární olympijská vítězka v hodu oštěpem, Dana Zátopková.

Tradiční jarní otvírák běžecké sezony Palestra Kbelská 10 potvrzuje pozitivní trend ze dvou směrů. Obrovský boom běžeckých závodů, spojený s vyhlášenou kvalitou tohoto podniku. Již dva týdny před startem hlásili pořadatelé vyčerpanou tisícovou kapacitu míst, která jistě překoná loňský rekord 822 účastníků.

Posledních 150 volných míst na startovní čáru 27. ročníku bude k dispozici ještě na místě. Vyzvednutí startovních čísel probíhá už v pátek odpoledne od 15 – 19 hod ve škole ATVS Palestra, Slovačíkova ulice v Kbelích, nebo v sobotu od 7:30 do 10:00 na Spartaku Kbely před startem.

V 10:30 vyrazí na trať účastníci běhu na 5 km, o pět minut později ti, co běží hlavní závod na 10 km. Na startovní výstřel se chystá legendární olympijská vítězka v hodu oštěpem Dana Zátopková.

S číslem uvidíte i řadu známých jmen v čele s loňskou londýnskou olympioničkou Ivanou Sekyrovou. Vyběhnout se chystá i fotbalový vicemistr Evropy z roku 1996 a nynější trenér juniorské fotbalové reprezentace Radek Bejbl.

„Start bude přímo u radnice v Kbelích, tím se rozšíří kapacita startovacího prostoru s vyznačenými časovými koridory a omezí mírně zbrzdění na prvních metrech. Naopak protáhneme cílovou rovinku i prostory za ní, aby nedocházelo k tlačenicím po doběhu,“ říká ředitel závodu Petr Hedrlín.

Poprvé bude letos Palestra Kbelská 10 akademickým mistrovstvím ČR v silničním běhu – při prezentaci je nutné se prokázat indexem nebo potvrzením o studiu, věkovou hranici tvoří 28 let.

Loni po odstranění vracečky zvítězili Vít Pavlišta časem 31:14 a Monika Preibischová za 34:34, což byl nejlepší český výkon roku na českém území.

Palestra Kbelská 10 je tradičně také prvním podnikem Mizuno Running Cupu, prestižního seriálu silničních běhů. „Pro letošní rok jsme pro všechny závodníky a běžecké nadšence připravili další specializovanou službu – Mizuno běžeckou laboratoř. Ta rozšiřuje dosavadní statickou analýzu na přístroji Mizuno Precision Fit a pomocí běžícího pásu, kamery a speciálního software analyzuje běh a nášlap v pohybu,“ říká Jana Trhlíková z firmy Term, prodávající značku Mizuno na českém trhu.

Vítězové získají voucher na běžecké boty Mizuno, a další ceny. Firma Mucos podpoří nejlepší svým produktem Prevenzymem. V tombole pro všechny se losuje nejen víkendový pobyt v síti Orea Hotels pro dvě osoby, ale také dva automobily BMW k zapůjčení na víkend. A ještě před běžci pojede časomíra na novém voze BMW, stejně jako závodnické pole uzavře auto této značky.

VŠTVS Palestra chystá pro účastníky masáže zdarma. Doprovodný program obohatí i užitečná služba – hlídání dětí, taktéž zdarma. Předtím ale můžete potomky od dvou let poslat na trasu dětských závodů.

Zdroj: Tisková zpráva

Web pořadatele

Mizuno Running Cup