Závodníci se odpoledne akreditovali do závodu. Tělocvična v základní škole Tyršova praskala po 13. hodině ve švech. Akreditace byla v plném proudu.

Desítky pořadatelů vydávaly závodníkům tašky se startovními čísly, kartami na cvakací kontroly, stravenkami na teplou polévku, ale také slevovými vouchery od společnosti adidas na nákup sportovního oblečení a samozřejmě s mapou, která je hodně důležitá.

Mimo to každý závodník dostal svůj vlastní ID čip, který je registrován na jeho jméno. Správnost údajů kontroluje zařízení se smileboxem, takže závodník se ještě před startem vyfotí. Pak to samé učiní v cíli a na památku získá adidas B7 finisher foto.

Novinka – adidas B7 finisher foto – sklízí obrovský úspěch. Závodníci k němu přistupují s nadšením, je vidět, že novinka se chytila. „Je to perfektní, je to sranda, možná, že líp budu vypadat až v cíli,…“ to jsou hlášky u smileboxu.

Někteří závodníci ještě na poslední chvíli udělali změny v týmu, doplnili nové parťáky, protože ten původní se z různých důvodů nemohl dostavit. Mezi závodníky se projevila i solidarita, jednotlivce, kterým vybouchl parťák, berou do týmu některé dvojčlenné týmy, které se pak přeregistrovali na tříčlenné.

Závodníci také hojně využili stánek NUTREND před akreditací. „Nejvíce jde na dračku stimulant – shleha, vypadá to, že za chvíli doprodáme všechny, které jsme přivezli, hodně se prodává magnes life, proti křečím, a zájem je i o energetické gely ve formě rychlého i pomalého cukru,“ řekla Jana Nosková ze stánku NUTREND.

Ti, kteří se zaregistrovali, pokračovali na náměstí, kde ve stáncích s občerstvením doplnili tekutiny, nad mapami diskutovali o trase a vzájemně si předávali rady, jak závod nejlépe zvládnout.

V 18 hodin se závodníci hromadně přesunuli na vlakové nádraží, odkud je dva vlaky o celkem 16 vagonech odvezly na start do Třince.