Na městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích se atletického mistrovství účastní devět stovek sportovců z padesáti členských zemí Evropské atletiky (EA). Velká část těchto mladých atletů bývá často k vidění na těch největších světových mítincích a mistrovstvích, mnozí z nich jsou už „hotoví“ závodníci.

Ze známých sportovců můžeme vidět v akci polského osmistovkaře Adama Kszczota, trojskokana Teddyho Tamgha z Francie, německého koulaře Davida Storla, dálkařku Darju Klišionovou z Ruska nebo českou kladivářskou jedničku Kateřinu Šafránkovou. Ostrava tak letos zažívá, už podruhé (po Zlaté tretře), opravdový atletický svátek.

Mimo fandění si mohou návštěvníci vyzkoušet i mnohé disciplíny. Na vedlejším hřišti jsou připraveny sektory pro vrh koulí, hod oštěpem nebo diskem. Zkusit si můžete i skok do dálky nebo běh přes překážky. Pro děti pak budou pod vedením vyškolených trenérů probíhat lekce Kids atletiky.

Kromě toho je pro všechny příchozí na stadionu připravena odpočinková piknik zóna, ve které je celá řada atrakcí, včetně speciálních odpočinkových lehátek, skákacího hradu a pirátského škuneru nebo speciální dostihové závodiště pro dospělé.

Vstupenky jsou stále ještě v prodeji. I v průběhu konání tohoto mistrovství Evropy jsou stále za příznivé ceny – vstup na ochozy na jeden den vyjde na 120 korun a na krytou tribunu 180 korun, čtyřdenní permanentka pak na čtyři respektive šestset korun.

ČASOVÝ PROGRAM JEDNOTLIVÝCH DISCIPLÍN A VÝSLEDKY NAJDETE ZDE

WEB POŘADATELE