Zase mě tolik bolí zub, že si to po sobě ani nemám chuť číst. Natož se snažit upravit formátování…

Odtrénováno 145 kilometrů, konečně jsem se snad dostal z nachlazení, teď ještě ať se povede opravit zub.

Pondělí: Rozklus 5 km, 4×2 km: 3:40 – 3:40 – 3:30 – 3:25, výklus 5 km – nesplněno

Jít běhat úseky den po rychlém léčení chřipky není dobrý nápad. Ani když vás běhání hodně baví a hodně se vám chce.

Zkouším jen klusat a to velmi opatrně na nízký tep. Kdybych se jen trochu více začal potit, a nebo cítil bolest na průduškách, jdu domů. Postupně se mi běží čím dál lépe a s dobrým pocitem se po hodince vracím domů.

12 km – 1:03:54 – průměrný tep 130 BPM

Úterý: do 35 km – nesplněno

Ráno mě čekalo pracovních 10 km velmi volného běhání, ani jsem nezapínal garminy…

Před obědem další návštěva zubaře, to byl nejpříjemnější okamžik dne. Teď už nemusím psát, že se mi dnes „dařilo.“ :) Však tu nejsme od toho, aby vše klapalo podle plánů. Nezdary a nesnáze jsou to, co nás posune, díky čemu prokoukneme dále.

Vyběhnout hned z práce mi dělá problém vždy, jsem unaveným, ale nemám na výběr, protože potom už není čas. Nemoc mě snad už nadobro opustila, ale síly se doplňují postupně, do toho se cítím tučný. Pocitově běžím jako bych vážil 100 kg, kilometry za 5:21 min, těžké nohy a psychicky to nejde.

Psychika hraje asi největší roli, jsem po nemoci, unavený. Po 7 km se otočím, že doběhnu jen na šalinu. Zastávku za zastávkou to odsouvám, dokud nedoběhnu domů. Celkově jsem to odsouval 13 kilometrů, to je velké vítězství. Porazit sám sebe je dobré. :)

Dohromady dnes 10 km + 20 km – 1:45:09 s průměrným tepem 134.

Středa: Rozklus 10 km, SBC – 10×100 m, výklus 5 km

Dnes toho bylo příliš, do hlavy jsem si natlačil tolik informací, vyřídil možné i nemožné.

K tomu všemu jsem v jedinou volnou chvíli musel opět k zubaři, kde jsem se cítil za blbce. Zub bolí, i když by neměl. Nakonec dostanu antibiotika, asi podruhé v životě.

Jdeme raději k tréninku, po dlouhé době jsem odběhal celý trénink. Už to bylo depresivní, trénink nejde, z práce jsem unavený. Myslel jsem, že přesně v tomto duchu budu pokračovat i dnes. Ale nakonec jsem se rozběhl a šlo to samo. Vyčistil jsem si hlavu. K tomu mi stále více jdou běžecká cvičení.

Při stovkách jsem si všiml další zvláštnosti, nohy nejsou tak utahané a konečně mají dynamiku a odraz. Že by se dostavil nucený odpočinek?

Rozklus: 10 km – 49:35 – 135 BPM. Výklus: 5 km – 26:36 – 137 BPM

Čtvrtek: Rozklus 5 km, kopce (12×200 m), rovinky 10×100 m, výklus 5 km

Konečně náročnější trénink, který jsem odtrénoval. Pořád se necítím na 100% fit, ale bez běhání bych se asi zbláznil. Je to takový ventil, mám práci co mě baví, ale někdy to je náročné a člověk potřebuje aktivní odpočinek.

Při klusání jsem poslední dny o hodně pomalejší. Snad o to budu rychlejší při závodech. Rozklus 5 km za 26:42,24, to je průměrné tempo 5:20 min/km s hezkým průměrným tepem 132 BPM.

Kopeček začínal pozvolna, prvních 100 metrů jsem běžel volněji a do zbytku jsem se snažil dát více dynamiky. Bohužel si stejný kopeček vybrala slečna na nácvik rozjezdů do kopce. Vydržel jsme déle běhat, než ona trápit auto. :)

Dvanáct dvoustovek do kopečku vystřídalo 10×100 metrů po rovince. Najednou jsem měl sil na rozdávání.

Abych přidal další zajímavost na pobavení, tento rok jsem poprvé někoho rušil při sexu. Bohužel, když běhám úseky, neodběhnu jinam. Ale neustále to točím dokola. Jen co začne jaro, budu častým narušitelem příjemných chvilek.

Výklus byl ještě pomalejší než rozklusání, asi se mi nechtělo spíchat domů pro antibiotika. 5 km – 26:58,49 – průměrný tep 141 – tempo 5:24 min/km.

Pátek: 15 kilometrů

Vyřízení drobností a spousta času na klusání. Konečně jsem vyrazil do polí a lesů. Ze začátku jsem běžel velmi volně, byla mi zima i když je 8°C. Jak jsem se zahřál, začal jsem trošku přidávat, ale pořád jsme se snažil jít volně. Jsem překvapený, jak snadno jsem dokázal v těžkých objemových teniskách metat kilometry po 4 min/km po hlíně. 15 km – 1:12:45 – 4:51 min/km – průměrný tep 141

Sobota: Závod – Drahanskou vrchovinou

Běžím a tak rád bych přidal, ale vůbec se nemůžu kousnout. Dobře mi tak, to jsem si tolik věřil a teď mě neustále někdo předbíhá. Po rovině to jde dobře, ale do kopce jsem slabý.

První pocit z dnešního závodu, původně se mělo běžet 14,5 km. Nakonec podle garminu je to o pár metrů vice než 16,3 km. Výsledný čas 1:03:59 je podle očekávání, ale umístění mě zklamalo.

Věřím tréninku, musím makat!

Rozklus a výklus 7 km. Závod 16,34 km – 1:03:59 – průměrný tep 180 BPM – 7. místo.

Neděle: 30 km

Od večera mě zase bolí zub, příšerná bolest na kterou nic nezabírá.

Jediné co se dá dělat je trénovat, prvních 20 kilometrů jsem šel rychleji za 1:29,00 s tím, že zbytek odklušu. Trénink byl fajn, teď mě zase bolí zuby. Všechny

30 km – 2:14:16 – 4:28 min/km – získaná nadmořská výška 474 m – průměrný tep 162 BPM.