Chci napsat o tom, jak jsem našel motivaci k tomu, abych začal věnovat vrcholovému běhání.

Od mládí jsem byl veden k atletice. Začal jsem v přípravce v atletickém klubu TJ VOKD Poruba (dnes Atletika Poruba). Následně jsem přestoupil do AK SSK Vítkovice. Neměl jsem žádnou motivaci, tak jsem trénoval podle chuti. Trénoval jsem jenom s trenérkou, to byla velká chyba, dneska se to těžko dohání.

V roce 2010 jsem objevil neslyšící klub SportNES Ostrava. Nejdříve jsem se věnoval hlavně vrhačským disciplínám, hlavně oštěpu, kde jsem překonal český dorostenecký rekord neslyšících. Po nějaké době mě to přestalo bavit. Definitivně jsem se dal na běžecké disciplíy, kde jsem dostal k reprezentaci. Právě v tu chvílí se objevila motivace na ME juniorů neslyšících. Hned jsem začal poctivě a vrcholově trénovat. Byl vidět velký rozdíl. Hned jsem velkým skokem překonal svoje osobáky a dostal jsem se do nominace na ME, které se konalo v Polsku.Umístil jsem se na 5. místě v 1500m a 3000m.

Dnes mám další motivaci a to ME v přespolním běhu neslyšících, které se také koná v Polsku, příští měsíc, 11–12.4.2014. Další mojí motivaci je se dostat na ME dospělých na dráze v roce 2015 v Soči v Rusku.