Chtěla jsem si zaběhnout 4 kilometry a zaplatila jsem za to odranou patou a botama…

Vyrazila jsem na obvyklý trénink s odhodláním přidat si zase nějaké to vnitřní kolečko abych se ze svých 3 km posunula blíže ke 4 km. Když jsem vybíhala, snažila jsem se rozpomenout, kdy jsem si tak pořizovala ty boty, co mám na nohách, ve kterých se mi tak dobře běhá, ale je pravda, že toho už mají hodně za sebou a je to na nich poznat. Především pak na mírně porušené textilii na povrchu a už o něco více prodrané stélce na vnitřní patě levé boty. Napočítala jsem sedm let.

Mám tyhle boty už sedm let. Hm, mají toho hodně za sebou. Nemyslím tím zrovna běžecké výkony, ale v době své slávy se mnou projely i kousek Evropy. To jsem prostě potřebovala jakékoliv sportovní boty.

Když jsem se zrovna chystala na druhé kolečko, už se to tlačení paty nedalo vydržet, rozhodla jsem se tedy, že se zkusím přezout. Pohnout ponožkou, upravit utažení tkaniček, … prostě cokoliv, co by mi odpomohlo od toho nepříjemného pocitu na patě v místě už ne příliš dokonalé vnitřní stélky.

Svůj cíl jsem doběhla, kolečko v kolečku a ještě jedno kolečko v kolečku v kolečku. Byla jsem se sebou spokojená, i když už né tolik, co se bot týče. Ach jo. Asi potřebují vyměnit. A to mám za to, že jsem začala poctivě běhat.

Boty, botičky moje, proč mi toto děláte? Proč zrovna teď? Pochopte, chtěla jsem si koupit nové boty na konci srpna. Podmínila jsem si nákup nové běžecké obuvi dobrými výkony v tréninku a přihlášením se na závod. Abych měla ještě čas je řádně zaběhnout. A místo toho, jsem včera narychlo oběhla pár sportovních obchodů a snažila se teď hned rozhodnout pro nové boty.

Dnes? Leje jako z konve, takže prodlužuji své setrvání v práci do doby, než se počasí aspoň trochu umoudří, abych měla šanci dojít domů alespoň v suchém spodním prádle a ne mokrá na kost. A moc ráda bych si donesla domů i nové běžecké boty, protože do té doby čelím velkému přemáhání se z obutí těch starých a vyražení aspoň na svoje mini.

Jo, pravda, ale v takovémto počasí bych stejně nešla běhat v nových botách…