Do třetího roku vběhne už ve čtvrtek v 15.05 běžecký televizní magazín Tempo. Obrazovou dynamiku přidává režisér Marek Štencl a zábavný magnet moderátor Vojtěch Bernatský. Chystá se deset patnáctiminutových dílů až do června s premiérami na kanále ČT Sport.

„Obsahově navazujeme na předcházející roky. Nabídneme mírně poučnou běžeckou encyklopedii a vždy nějakou atraktivní výzvu, reportáže z velkých závodů, ale i příběhy běžců. Nebudou chybět tipy na akce a soutěž. Snažíme se o dynamičtější střih i režii a ještě zábavnější formu,“ říká Jan Cvachovec z produkční společnosti 4elements, která pořad vyrábí, jeden ze dvou mužů týmu, kteří vytrvali od prvních dílů v roce 2013.

„Běhám dva roky. Nabídka tvůrců mě potěšila a po natáčení prvních třech dílů mám velmi dobrý pocit z profesionálního přístupu a neotřelého stylu. Časté využívání slow-motionů („zpomalovaček“, pozn. red.) a další vychytávky se mi moc líbí,“ říká zkušený televizní moderátor Vojtěch Bernatský. „Snažím se to dělat zábavně i pro ty, co zatím neběhají, aby se pobavili a sami se na běhání třeba dali.“ Jeho průvodkyní v běžeckém světě bude Dana Šatrová, nedávná halová mistryně republiky v běhu na 1 500 metrů.

Lifestylový magazín, který se podporuje český běžecký boom posledních let, zaznamenal v uplynulých letech obdivuhodná čísla sledovanosti – vidělo ho 1,42 milionů televizních diváků, v průměru 71 150 na jeden díl, k tomu dalších 176 300 na internetu. A z toho 97% ho hodnotilo jako oblíbený! „Věříme, že letos budou výsledky ještě lepší,“ říká Pavel Kaidl, marketinkový manažer společnosti RunCzech, hlavního partnera projektu.

Kromě tří až čtyř televizních repríz můžete i starší díly sledovat na webu ivysilani.cz, runczech.com a letos nově i na stream.cz. První díl má vysílací časy na ČT Sport – ve čtvrtek v 15.05, v pátek ve 4.10 a v sobotu v 11.25.