Už počtvrté jsme se sešli v Ostravě-Hošťálkovicích, už počtvrté se na nás smálo příjemné podzimní sluníčko a my se mohli kochat nádhernou krajinou mezi vysílačem a řekou Opavou.

250 startovních čísel bylo prodáno několik týdnů před startovním výstřelem a kdo s registrací otálel, mohl litovat. Přišel o výborně připravený závod v délce 9 km, který měl i kratší alternativu na 5 km.

Větší část trasy vedla po místních pěšinách a cestičkách. Byla naštěstí suchá, ale na pestrosti a zajímavosti nic neztratila.

Ne každý se dokázal vyrovnat se změnami tempa, které diktoval terén. Přepálit začátek závodu, který začíná dlouhým seběhem do údolí bylo velmi snadné.

V hlavním závodu na 9 km nedal nikomu šanci Jiří Pytlík z MK Seitl Ostrava, následovaný oddílovým kolegou Ondřejem Dominikem. Třetí místo na pomyslných stupních vítězů obsadil Petr Czilling z týmu JulboWay.

V kratším běhu na 5 km zvítězil Jakub Pachola, následovaný Tomášem Simonem a Patrikem Chovancem z MK Seitl (ročník 2004!).

Ale sportovní stránka akce tentokrát asi nebyla tím hlavním. Celý memoriál je vzpomínkou na Michala Pětroše, oblíbeného lékaře a nadšeného běžce, kterého už víc než tři roky na žádném závodě nepotkáme.

A není jen pouhou vzpomínkou, připomenutím, ale taky (možná především) akcí, která pomáhá sehnat penízky mobilnímu hospici Ondrášek, který Majklovi a jeho rodině pomáhal v těch nejtěžších chvílích. Snad se podařilo ukázat, že činnost podobných zařízení má smysl a že každá darovaná koruna jde na dobrou věc.

Díky sponzorům a štědrosti všech přítomných mohlo občanské sdružení „Běžím s Majklem“ předat nemalou částku přímo do rukou paní ředitelky Ondrášku.

Už teď se všichni můžeme těšit na další ročník. Zase zde bude zajímavá směsice běžců i neběžců: zaměstnanci Ondrášku, Majklovi kamarádi, aktivní lidi, kteří podpoří dobrou věc.

+ Přidej si svůj běh do tréninkového deníku

Výsledky

Foto 401× – Lukáš Podolák