Třicátý osmý ročník Novoročního běhu Josefa Poupětě, dříve výborný vytrvalce a později nezapomenutelný předseda pořádajícího KRB Chrudim, vyhrál po osmileté přestávce Miloš Kratochvíl z Hvězdy Pardubice.

Za teploty čtyři stupně pod nulou dal kluzkou trať centrem města Chrudim o délce 3,88 kilometru, sice většinou rovinatou, ale v koncovce čeká běžce výběh na chrudimské náměstí, kde na půl kilometru musejí dát 26 výškových metrů, a následně je na sedmistovce do cíle seběhnout, za 12:56.

Kratochvíl běžel od startu na první pozici. V jeho stínu se do půlky závodu drželi v cíli druhý Michla Honzíček z pořádajícího KRB Chrudim – 13:06 a Jaromír Hradecký ze Skutče – 13:17.

Celkově čtvrtý doběhl Pardubák Tomáš Mocek – 13:23. Stejně jako vloni byla nejlepší ženou jeho oddílová kolegyně z AC Pardubice Marta Fenclová, která na celkovém osmém místě zapsala 14:10.

Velkou premiéru měl v Chrudimi Jirka Soukup, který zde absolvoval v čase 41:03 první start v kategorii devadesátníků. Symbolické číslo nesl i jako své startovní.