Pořadatelé Velké ceny východních Čech v bězích, 32. ročník celoroční soutěže od března do listopadu, do které bylo letos zařazeno přes 50 závodů a odběhnuto bylo 21, jsou připraveni přijmout zásadní rozhodnutí o ukončení soutěže, poslední závody se měly uskutečnit v sobotu 14. listopadu, ale nejlepší běžci budou ve věkových kategoriích, ale i absolutně oceněni. Zatím rozhodli o zrušení Běhu Hradcem Králové 17. listopadu, po jehož skončení mělo proběhnout vyhlášení celé soutěže.

„Nyní máme průběžné výsledky Velké ceny 2020 po 21. závodech a vzhledem k současné situaci je to asi poslední průběžné pořadí a je velmi pravděpodobné, že se už nezmění. Ale určitě ještě zveřejníme i konečné výsledky. Rozhodli jsme se ale dokončit a vyhlásit výsledky Velké ceny, navzdory nepříznivé situaci kolem nás, hlavně kvůli běžcům, kteří ji sledují a zúčastňují se běhů, zařazených do Velké ceny, a ocenit ty co se nejlépe umístili. Výsledky Velké ceny jsme každý rok vyhlašovali 17. listopadu, po skončení Běhu městem Hradec Králové. Bohužel jsme museli tento závod zrušit. Proto budeme muset doručit finanční odměny prvním třem běžcům v každé kategorii složenkou. Prosíme proto běžce, kteří mají podle zveřejněných výsledků jistotu nebo naději na oceněné umístění (1.–3.), aby nás kontaktovali mailem (telefonicky), a v něm nám sdělili svoji adresu, na kterou jim doručíme finanční odměny složenkou.“

Vloni byli absolutními vítězi podruhé za sebou Kamil Krunka z Náchoda, v kategorii do 34 let letos zatím druhý, a Anna Krátká ze Svitav (oba na foto), ta v tomto roce vede kategorii 45 – 54 let. Letos jsou zatím celkově druzí a vše nasvědčuje tomu, že absolutní prvenství získá František Vageknecht z Nové Paky na Jičínsku, vloni byl tento veterán, vítěz 40 – 44 let, čtvrtý. V ženách se z druhého na první místo letos po zásluze posunula rovněž čtyřicátnice Denisa Kozáková z Hradce Králové, nejlepší žena 35 – 44 let. Obě nejlepší závodnice Velké ceny soutěží za Hvězdu Pardubice.