Triatlonový klub Titan Trilife Zlín v pátek 31. prosince v krajském městě uspořádá 10. ročník Silvestrovského běhu. Podnik je zařazený do celoročního seriálu Běhy Zlín.

,,Deset kilometrů dlouhý hlavní závod i pětikilometrový závod se poběží po asfaltové cyklostezce směrem do Kostelce a zpět. Start je vedle tenisového areálu na zlínské Vršavě, v 11 hodin. Prezentace začíná v tenisové hale v 9.30 hodin.

Vypsány jsou čtyři kategorie mužů a tři kategorie žen. Od 12.15 hodin může na zkrácených tratích poměřit své síly rovněž mládež a dětské kategorie. Vyhlášení výsledků se uskuteční bezprostředně po hlavním závodu,“ zve jeden z pořadatelů Daniel Tkáč na sportovní rozloučení se starým rokem ve Zlíně.

Další informace jsou na webu www.behyzlin.cz. Startovné při online registraci je do 30. Prosince 150 Kč. Při platbě na místě v den závodu 250 Kč. Mládež do 18 let zaplatí do 30. prosince 50 Kč, v den závodu 100 Kč. V jeho ceně je mimo jiné teplý ionťák, čaj a polévka po závodu.

V loňském roce se zlínský Silvestrovský běh kvůli koronaviru neuskutečnil. Posledním mužským vítězem je Tomáš Navrátil z AK Kroměříž. Ten v roce 2019 vybojoval první příčku za čas 31:59. Navrátil vyhrál posledních pět ročníků tohoto závodu. Mezi ženami před dvěma lety dominovala reprezentantka pořádajícího klubu Titan Trilife Zlín Tereza Svobodová, jež se prezentovala časem 38:23.