Pořadatel vícedenních ultra akcí, hlavní závody mají délky vždy přes 100 kilometrů, Pražské stovky (letos plánovaná od 1.12.2023) a Týnišťských šlápot (od 21.7.2023) Olaf Čihák uskutečnil druhou tréninkovou padesátku.

V lednu se běželo Českým rájem. V únoru z Hrušové u Vysokého Mýta a následně skalními útvary, na trase byla i ferata a žebříky, do Vrbatova Kostelce u Hlinska.

„Doufám, že se vám to alespoň trochu líbilo. Já osobně v této oblasti nikdy nebyl a vždycky jsem se sem chtěl podívat. Některá místa mě i překvapila, třeba neuvěřitelné množství hlubokých brodů bez lávek v okolí Toulcových maštalí. Rokle Pivnice byla pecka a poslední velkou perlou byl Šiklův důl.“

Součet stoupání této padesátky byl téměř kilometr. Trasu nejrychleji proběhli Jonáš Chudý a Daniel Fajfr za 5:16 hod. Následovali další zkušení ultráci Jiří Valeš, Jiří Štoš, Tomáš Honegr a Jiří Špaček. Ti to také dali pod šest hodin. Nejlepší ženou byla celkově na osmém místě Klára Burdová za 6:46.

Největším bojovníkem byl sám pořadatel, který na trať vyrazil v sedm ráno, startovalo se ve třech vlnách, a bojoval s ní 20:37 hod.

„Moc se nám to líbilo, skvělá a vtipná trasa, těšíme se na další Olafovi akce:“ uvedla třeba Lenka Jelen Píšková, která to dala s Alenou Koubkovou za 9:16 (na foto). „Trasa byla fakt skvělá, počasí nad očekávání, moc díky Olafe:“ dodal vítězný Jonáš Chudý.