Ultra mejdan Týnišťské šlápoty, 21 – 23. července, bude stejně jako vloni čtyřchodový a uskuteční se hlavně v Orlických horách. Pořadatel Olaf Čihák již dříve zveřejnil, že hlavní trasa A bude mít délku 120 kilometrů, součet stoupání 4,5 km. B 75 km a 2,5 km. Obě zatím mají neznámé místo startu, na něž budou závodníci z cíle v Týništi nad Orlicí dovezeni autobusy.

Podrobnosti k trasám pořadatel zveřejňuje v týdnu před akcí. Letos bude i maratonská trasa C – délka 46 kilometrů a součet stoupání 1450 metru, start v sobotu v 11 hodin v Deštném v Orlických horách, kam se každý účastník musí dopravit sám.

No když si dáte do map turistiky tuto trasu nabídne vám varianty okolo 40 kilometrů se součtem stoupání cca 500 metrů, takže je jasné že na Olafově maratonu se bude opakovaně zdolávat hlavní hřeben Orlických hor.

Pohodové proběhnutí nabídne poslední trasa D, která bude mít start ve 12 v Bílém Újezdě, obec na hlavní silnici Dobruška Rychnov nad Kněžnou, ale vzhledem k tomu, že je téměř v rovině vypadá 350 metrů výškových také zajímavě.

Registrace na všechny trasy za výhodnější startovné je do 20.7. na http://www.dalkovepochody.cz/tsodkd.htm.