Až poslední závod běžeckého Poháru D35, lesní čtyř okruhový půlmaraton 4. listopadu v Srchu u Pardubic, rozhodne o prvenství v soutěži mužů. Vzhledem k systému bodování může teoreticky uvažovat o vítězství, ale i o bednovém umístění, minimálně šest borců.

Průběžně vede Drahomír Randa ze Stěžer, který vyhrál všechny dosavadní závody – půlmaratony ve Vysokém Mýtě a Vysoké u Holic a Hradubický běh z Hradec Králové. Druhý je Michal Kubišta z Letohradu, který byl dvakrát druhý a vyhrál Hradubický běh z Pardubic. Třetí je Jaroslav Špaček, který byl vloni, když pohár vyhrál Jaromír Hradecký ze Skutče, druhý.

Jasnější je situace v ženách, kde má jisté prvenství letos v životní formě běhající závodnice Café Bajer Pardubice Erika Válková, vloni byla v poháru třetí. Erika vyhrála Hradubický běh z Pardubic a ve zbylých kláních byla na bedně. Na další bednová umístění je také několik kandidátek. Takže průběžně jsou za Erikou vítězky dalších závodů – Šárka Kulhavá, Denisa Kozáková a Lenka Táborská. Loňská vítězka Poháru D35 Leona Blažková ze Staré Hradiště běžela jen jeden závod a zatím je na 19. místě.

Lesní kros okolo Srchu se letos podruhé poběží jako čtyř okruhový půlmaraton. Se společným startem s půlkou vyrazí v deset hodin na trať i čtvrtmaratonci a závod na jeden okruh. Bude i tradiční soutěž čtyřčlenných štafet na půlce a letošní novinkou je soutěž běžců s pejsky, kteří na jeden okruh vyrazí půl hodinu před startem hlavního závodu.