Adidas Adizero Prime X2 Strung je běžecká bota, která nabízí vynikající tlumení, stabilitu a návratnost energie. Je určena pro rychlé a dlouhé běhy. Je vybavena vysokou mezipodešví, plnou karbonovou deskou a speciálním svrškem z vláken Strung.

Svršek boty je vyroben z recyklovaného materiálu, což je součástí boje adidasu proti plastovému odpadu. Tento model má širší základnu, měkčí přední část a poskytuje podporu pro přirozený běh.

Bota je vybavena mimořádným odpružením Lightstrike Pro, které poskytuje maximální pohodlí a návratnost energie. Karbonové prvky Energyrods omezují ztráty energie při odrazu a zvyšují rychlost běhu. Primky skvěle drží na suchém i mokrém povrchu.

Tyto adidasky jsou navrženy pro běh na silnici. Úzká podešev ve srovnání s výškou podrážky může být pro některé běžce nestabilní, proto doporučuji v této botě běhat pouze po silnici. Bota je nestabilní při chůzi, takže na to dávejte pozor!

Výška podrážky je 50mm pod patou a 47mm na spičce (drop 7mm). Tato výška podrážky je podle pravidel mezinárodní atletické federace pro elitní závodníky zakázána. Pravidlo omezuje výšku podrážky závodních bot na 40mm. Nicméně, pokud nejste profesionální běžec, můžete tyto boty použít pro běžné závody zcela bez problémů.

Adidas Adizero Prime X2 Strung je určena pro běžce, kteří hledají víceúčelové využití pro různé typy rychlejších tréninků. Oceňuji převážně vysokou podporu rychlosti, pohodlí a tlumení.

Osobně si myslím, že je to zajímavý kousek do botníku, který byste měli rozhodně vyzkoušet. Jedinou nevýhodou může být vysoká cena.