Velkou osobností současného běhání mimo dráhu je Drahomír Randa ze Stěžer u Hradce Králové. Závodí většinou ve východních nebo středních Čechách.

Na konci března, v neděli 24, ho čeká obhajoba prvenství v půlmaratonu ve Vysokém Mýtě. Jeho kapacita je 250 vytrvalců a nyní je už přihlášeno přes 200 běžců. Před tím vyjede do jižních Čech na 9. ročník Vožického vytrvalostního běhu do Mladé Vožice na Táborsku, který se uskuteční v sobotu 2. března a poběží zde 14 km, je tam i závod na 7 km.

Původně to vypadalo, že si to tento čerstvý a zřejmě nyní nejlepší padesátník u nás, rozdá na trati o prvenství v kategorii s další legendou a dvojnásobným vítězem padesátníků ve Vožici Janem Bláhou. Bývalého českého šampiona v maratonu však čekají jarní prázdniny s rodinou. „Kamarád mi nabídl svezení a souboj s legendárním Johnym mě opravdu zaujal. Takže je to velká škoda, že Honza nebude. Sice jsem po menší viróze, ale na závod se hrozně těším.“

Registrace do tohoto závodu je možná i na místě, start hlavního závodu je v 12:30, před tím se konají od 10 hodin závody pro děti – http://www.vozicky-beh.cz/.

Už za týden po tomto klání, v neděli 10. března, čeká Drahomíra další výzva, a to domácí kratší lesní běh pořádaný v Hradci Králové u rybníku Biřička děvčaty z HaKi runu ( https://www.haki-run.cz/ ). Pořadatelky nedávno zveřejnily statistiku svých akcí a z ní vyplynulo, že se Drahomír zúčastnil všech jejich dvaceti běžeckých závodů a vždy vyhrál. Teda posledně to bylo nejtěsnější, když ho v lednu naháněl o generaci mladší Jirka Mrázek.