3D3T

Ráno klasika práce, nohy pěkně po běhu bolí, ale i tak jdu k večeru běhat a vylepšuji čas 10 km za 57 minut.

2D3T

Klasický můj den. Ráno práce a hned po práci, buď fitko nebo běh venku. Rozhodl jsem se, že po 12 dnech vyzkouším jestli zvládnu znovu běhat nebo ne.

První kilometr jsem běžel opatrně čas 6:33 a říkám si v pohodě. Běží se opravu dobře venku hezky, noha nebolí nějak moc. Postupně přidávám na rychlosti a říkám si co to uběhnout pod hodinu těch 10 km uběhl jsem nakonec 10 kilometrů za 59:58.

1D3T

Trénink ve fitku. Poskládal jsem jej ze dvou částí běh do kopce na běžeckém páse s několika krátkými intervaly.

Náklon od 4% do 18% a rychlost 7km. Cca 20 minut. Poslední dvě minuty jsem zkusil co noha vydrží a běžel jsem rovinu rychlostí 15km. Pak jsem odcvičil klasicky silovku. Čekal jsem jestli se noha ozve nějak, ale dalo se to. Není úplně ještě dobrá, ale nějaká limitující bolest tam není.

3DT2

Opět hned po příchodu do fitka běžecký pás a náklon 18%.

Tentokrát uběhnu 3 km za 20 minut, zkouším vydržet běžet 4× interval cca 3 minuty a 2 minuty rychlá chůze a poté zase silový trénink, uvidíme jestli mi tohle něco dá, noha není horší, ale lepší se den co den.

Věřím, že během pár dní budu moct zase normálně běžet. Držte mi palce.

2DT2

Jdu do fitka Formfactory a tam jdu na běžecký pás.

Prvně chůze, noha nic moc, ale zjišťuji, že když dám náklon více než 4% noha přestává bolet, ihned zkouším maximální náklon 18% při rychlosti 6,4–7.

Pěkná makačka chvíli jdu rychle, pak bežím !!! Super pocit znovu. Vydržím to cca 20 minut, střídavě běh a rychlá chůze. Mám 2,6km Tepovka šilená 160–180. Nohy hlavně přední strany stehen hořely. Chvíli jsem jsem si odpočinul a šel na silový trénink.

1D2T

V neděli jsem se nemohl postavit na levou nohu, co teď jsem si říkal, už jednou jsem tohle měl a byla to únavová zlomenina, tak jsem si říkal, že s tím raději zajdu k odborníkovi, šel jsem na pohotovost, odhalili naštěstí výrůstek na patě (ostruha) řekli mi dejte tomu chvíli klidu a kupte speciální vložky do boty. Pořídil jsem si na běžnou chůzi, boty s paměťovou pěnou prostě běžecké boty, hned jsem cítil trošku úlevu, horší jsou pracovní boty, tak je velký problém. V pondělí jsem šel klasicky do práce a nějak jsem to vydržel, odpoledne po práci děti a když se manželka vrátila z práce, tak jsem šel do fitka, úplně jsem vynechal nohy, ale cvičil jsem silový trénink. Na horní část těla, ale snížil jsem váhy, jel jsem to spíše kardio. Prsa a lehce ramena

V úterý úplně stejně, akorát jinou partii těla a to záda a ramena.

Středa jsem na nic nečekal, šel jsem ke svému fyzioterapeutovi, řekl jsem ji o problému a zjistila mi, že mám přetížené svaly, na levé noze, jak jsem se ji snažil odlehčit, poradila mi cviky, udělala masáž včetně fyzio pistole a pomohla mi nohu zase rozhýbat. Dostal jsem dokonce i tejpy.

Čtvrtek den volna co nejméně nohu zatěžovat, pořídil jsem si speciální ortézu, na kterou se snažím zvykat, používám ji jen v práci, abych noze co nejvíce odlehčil. Já se prostě nevzdám řekl jsem si.

2DT2

Jdu do fitka Formfactory a tam jdu na běžecký pás.

Prvně chůze, noha nic moc, ale zjišťuji, že když dám náklon více než 4% noha přestává bolet, ihned zkouším maximální náklon 18% při rychlosti 6,4–7.

Pěkná makačka chvíli jdu rychle, pak bežím !!! Super pocit znovu. Vydržím to cca 20 minut, střídavě běh a rychlá chůze. Mám 2,6km Tepovka šilená 160–180. Nohy hlavně přední strany stehen hořely. Chvíli jsem jsem si odpočinul a šel na silový trénink.

3D1T

Po 6 letech jsem se ve fitku Form Factory Ostrava rozhodnu pro skupinovou lekci LessMils a rovnou BodyAttack, naprostá šílenost na moje nohy a hlavně na levou nohu, dřepy s výskoky, výpady, sprint a nakonec angličáky, během cvičení zjišťuji, že mám tepovou frekvenci okolo 180–190. Kdybych neměl trochu fyzičku z běhu, tak 15 minut a můžu jít zničený domů, po této lekci, jsem nemohl sejít schody. Uvidím jaký to bude mít dopad nebo přínos na běhání, nevzdávám se a chci ten půlmaraton uběhnout

2D1T

Je středa a já po práci opět venku v terénu, ale pondělní běh a úterní silový tréning si vybral daň, nohy prostě nechtěly běžet, tahal jsem je a nakonec jsem uběhl s hrozným časem 10 km za 70 minut. Na tento běh budu ještě dlouho vzpomínat.

1D1T

Můj první treningový den začíná pracovně, ráno klasika snídaně ovesné vločky s jogurtem a rozinky, svačina tvaroh s ořechy a banánem, oběd celkem šidím, aby se mi dobře běželo, tak si dávám protein a kafe.

Jdu na to. Obouvám se do toho a mám v plánu uběhnout 10 km, venku je hezky a síly bylo dost, až na lehkou bolest levého nártu a paty běžím nakonec se na 6 km rozhodnu, že pobřežím co zvládnu, v úterý mám volno, tak to prostě zkusím, mezi 6–8 km si odpočinu ve volném tempu, čas nechám vystoupat k 6:46 a 6:57 za minutu cca a pak zase jsem na svých časech okolo 6:30, zjišťuji, že mám uběhnutých už 13 km a domů to mám ještě cca 2 km, tak sílou vůle to nějak uběhnu a mám 15 km i přes únavu v nohách, naprosto skvělý pocit, po běhu tělu dopřeji magnézium, protein a hodinu po té i kvalitní jídlo.

Jmenuji se Lukáš Kohn, je mi 36 let. Od listopadu minulého roku jsem začal běhat intenzivněji cca 100 km měsíčně. Asi před 2 týdny jsem se dověděl, že bude na konci dubna v Bělském lese půlmaraton. Občas tam chodím běhat hlavně když mě bolí nohy (paty a nárty) na pilinovou dráhu 906m. Běhám v tempu 6:40 min./km, ale je to záměr.

Potřebuji totiž shodit nějaké to kilo, takže tepovou frekvenci držím níže a do toho jsem si namohl levou nohu, ale vyšetření ukázalo jen výrůstek na patě, takže budu moct dále běhat. Původně jsem měl běžet trať 10 km, ale výzva je pro mě půlmaraton a chtěl bych jej jakýmkoliv způsobem doběhnout.

Když zrovna neběhám, tak cvičím silové tréninky například:

  • Pondělí běh
  • Úterý silový trening vnašem fitku
  • Středa běh
  • Čtvrtek silovka
  • Pátek žádný sport
  • Sobota běh
  • Neděle žádný sport

Někdy dny o víkendu prohodím 5 dní sportu a dva dny restu.

Chodím u toho do práce a další záliba dvě malé děti, takže s časem je to dost složité, ale najde se.

Hlavním partnerem 1/2Maratonu Bělský les je fitko Form Factory

Půlmaraton – 12 týdenní tréninkový plán pro začátečníky – 2:00:00