Dívčí skupina Spice Girls se rozhodla opět zazpívat společně, poprvé od roku 2008, v Londýně u příležitosti slavnostního zakončení olympiády.

Všechny členky této kapely, která zažívala největší slávu v 90.letech, mají za sebou úspěšnou sólovou kariéru, ale zdroje naznačují, že by mělo dojít k obnovení skupiny a děvčata by měla společně vystoupit na slavnostním zakončení olympijských her.

Pět zpěvaček: Geri Halliwell (Ginger Spice), Emma Bunton (Baby Spice), Melanie Chisholm (Sporty Spice), Melanie Brown (Scary Spice) a Victoria Beckham (Posh Spice) budou spolu na této ceremonii učinkovat s dalšími popovými hvězdami Georgem Michaelem, skupinou Take That nebo s Jessie J.

Spice Girls budou zpívat celkem dvě písně, z nichž jedna je jejich hitem z roku 1996. Jmenuje se „Wannabe“ a byla jedničkou v hitparádách ve více než 30 zemích.

Osoby zasvěcené do této události tvrdí, že Geri Halliwellová bude mít na sobě kultovní šaty s vlajkou Velké Británie, které předvedla v roce 1997 na předávání Brit Awards.

Minulý týden potvrdila Victoria Beckham v rádiovém rozhovoru, že by si velmi přála zpívat zase se zbytkem skupiny. „Nevím o tom, že bychom měly jet na turné, ale jsem šťastná, že mohu být zase s děvčaty… jsme velmi nadšené z olympijských her.“ řekla pro britský deník The Telegraph..

Prameny také uvádějí, že Spice Girls byly osloveny ohledně vystupování na slavnostním ukončení již před dvěma lety: "Je to vždy ve hvězdách, ale Victoria má absolutně plný diář a skutečnost, že ona i Mel B žijí v USA, byla vždy problematická. Až do teď.“

Na závěrečném ceremoniálu vystoupí také zpěvák Liam Gallagher se svou kapelou Beady Eye, předvedou se písní Wonderwall od skupiny Oasis.

Minulý týden také Spice Girls oznámily, že pracují na novém muzikálu. Viva Forever bude obsahovat také několik hitů této dívčí skupiny, které ovládly hitparády devadesátých let. Muzikál bude mít svou premiéru na West Endu již 11. prosince.

1. Wannabe

2. 2 Become 1

3. Spice Up Your Life

4. Say You'll Be There

5. Who Do You Think You Are