Dva úřadující mistři republiky se utkali v závodě na 3000 metrů, který se o víkendu konal při příležitosti tradičního mítinku „Jablonecká hala 2013“. Diváci sledovali souboj Víta Pavlišty s Janem Kreisingerem a byli svědky skvělých časů…

To ale nebylo všechno. Na mítinku byla k vidění spousta dalších hvězd české atletiky. Mezi ty největší rozhodně patřil olympionik z Pekingu Jan Kudlička, který vytvořil rekord Jablonecké haly ve skoku o tyči (561 cm). Vylepšil tím také svůj nominační výkon pro halové Mistrovství Evropy. Skvělý čas předvedla i Katka Čechová na šedesátce (7.40, sedm setin chybělo na limit pro HME) a Martin Mazáč na překážkách – tomu chybělo 11 setin. Jen setina Chyběla Liboru Žilkovi, který dvakrát zaběhl čas 6.80. To je ale smůla.

Z běžeckého hlediska jistě nejvíce lákal závod na 3000 metrů. Na startu se ukázal olympionik a mistr republiky v maratonu Jan Kreisinger (AK Kroměříž). Za největšího soupeře měl Víťu Pavlištu (AC Slovan Liberec) – mistra republiky v půlmaratonu. Už od startu bylo jasné, že právě tito dva závodníci si to rozdají o vítězství.

Plán byl běžet na hranici 8:30 minut, tedy každou stovku prolétnout za 17 vteřin. Na prvním kilometru, který odtáhl Vítek, byli za 2:51. Vítek závod táhnul zhruba k hranici 1500 m, poté se kluci férově vyměnili a závod vedl Honza. Na hranici 2 km byl mezičas 5:46. Po posledních 400m, kdy za to Honza vzal, z toho bylo v cíli 1. místo pro Honzu Kreisingera (AK Kroměříž) za čas 8:39.03, druhý doběhl Vít Pavlišta (AC Slovan Liberec) v čase 8:40.89. Na třetím místě se umístil Vojtěch Král ( AK Kroměříž), který zaostal téměř o čtvrt minuty (8:55.74).