Regenerace není nicnedělání, ale uvolněný života běh. To se praví v aktuálním díle běžeckého magazínu TEMPO, už desátém, který běží dnes ve 23.05 v premiéře na ČT Sport. Zvlášť vy, co máte v nohou pražský maraton, zbystřete a k reálné rehabilitaci přidejte i tu televizní.

Další reprízy jsou na programu ve středu v 6.45, ve čtvrtek v 6.10, v sobotu v 7.30 a ještě příští pondělí v 9.25. Pokud nejste ranní ptáci, najdete ho jako všechny předcházející na webu ivysilani.cz.

Miloš Škorpil ve své Běžecké škole ukáže, jak dát znavenému chodidlu svobodu. Prozradí, kolik byste měli naspat navíc po každých deseti kilometrech běhu. To je zajímavý údaj. A pak vám ukáže blahodárný vliv jízdy na své oblíbené koloběžce. Pokud chcete rozbít tradiční odpočívací stereotypy.

Přední fitness kouč David Huf předvede druhý protahovací statický cvik. Kdo z vás se ještě dokáže natáhnout do správného překážkového sedu?

A pak se můžete nechat unášet nádhernými obrazy z Volkswagen Maratonu Praha. Natáčelo se i z vrtulníku, střihač použil efektní „zpomalovačky“ slow-motion (natočeno 10× rychleji) a další fígle. Zkrátka, paráda. Najdete se v davu téměř deseti tisíce běžců?

Taky si zaskočíme na masáž. „Největší poctou pro maséra je, když mu člověk na stole usne,“ říká David Cihlář, který přednáší o masáži na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, sám je elitním masérem Emspomy a mužem, který se svými kolegy už druhý rok pomáhá ke kvalitním výkonům také africkým hvězdám běžeckého seriálu RunCzech.

A ještě navštívíme i běžecký butik a probereme kompresní návleky a prádlo. Víte, že lýtkové návleky jsou utkány na stroji, kde pracuje čtyřikrát hustší síť jehel než při výrobě běžné podkolenky? Podle toho to taky vypadá, nebo spíš to ucítíte na svém těle. Vyzkoušejte.

Bystré hlavy mohou kompresky značky Compress Sport a další ceny – tričko adidas, výživu od Nutrendu, náramky Phiton, masážní emulze od Emspomy, nebo vstupenky do kryosauny – vyhrát ve vědomostní soutěži na závěr.

Takže, ať zmoženi maratonskou porcí euforie, držte i nadále TEMPO!


Autorem článku je Tomáš Nohejl, sportovní novinář, běžec, triatlonista, lyžař atd., a majitel komunikační agentury. Baví ho cestovat za sportem a poznávat zajímavé lidi, prostě „být u toho“, kde se něco děje a vzniká.