Stalo se již tradicí, že den po Běhu Olympijského dne se v Ostravě – Petřkovicích, na hřišti v areálu restaruace Slezská zahrada, probíhá Běh Olympijského dne pro děti. Letos už po dvanácté.

Dobře udělali všichni, kteří neuvěřili předpovědi počasí. Bouřky ani deště se ve čtvrtek 23. 6. nekonaly a tak se v 16.00 hodin sešlo na startu rekordních 114 dětí.

Pořadatelé – TJ Petřkovice a ZŠ Petřkovice mysleli na skutečně na všechny věkové kategorie a tak jako první vyběhly, či spíše vyjely čtyři maminky se svými ratolestmi v kočárcích.

V kategorii předškolních dětí běželo 34 capartů. Další čtyři kategorie naplnily děti školního věku, od první až do deváté třídy.

Všechny děti běžely se zarputilostí sobě vlastní, za mohutného povzbuzování diváků. S organizací závodu dobrovolně pomáhaly a jeho průběh usměrňovaly maminky, babičky, sousedé. Závodem zkrátka žily celé Petřkovice.

Čekání na výsledky si děti krátily opékáním špekáčků a sledováním vystoupení skupiny historického šermu „Argentis“. Výsledky vyhlašoval starosta Petřkovic Ivo Mikulica a ceny předával Josef Mikoláš, bývalý československý hokejista a reprezentant.

Ty děti, které neskončily na stupních vítězů, neměly důvod ke smutku, protože v bohaté tombole se dostalo na každého. Letošní ročník se zkrátka hodně vydařil.