Dnes nám na stole přistály zajímavé a usvědčující důkazy o tom, že Ladislav Stolár, účastník sobotního Mattoni 1/2Maratonu Olomouc, neproběhl celou 21,1 km dlouhou trasou.

Od firmy On line system s.r.o., která na závodě zajišťovla časomíru, jsme získali několik útržků z tabulky mezičasů na 5., 10. a 15. kilometru.

Jsou zde zvýrazněny sloupce, které vás jistě budou zajímat.

Pořadí sloupců: Startovní číslo, jméno, km, čas od výstřelu, denní čas.

Mírných nesrovnalostí (± 1s) si nevšímejte, tyto data jsou ze záložního systému, kde byl čas posunut o nějakou tu desetinku, takže se časy v některých případech přehouply do jiné sekundy.

K důkladnějšímu prozkoumání je nejvhodnější obrázek č.3 z mety 15. km (nevšímejte si šedého podbarvení a chybějících časů od výstřelu, musel by se znovu spustit přepočet).

U pana Stolára je totiž zvýrazněna 1, všichni ostatní mají 2. Tento sloupec znamená číslo průběhu na této metě. Meta byla zapnutá už od startu, bral se ovšem poslední (druhý) průběh metou, v prvním kole zde totiž byla meta 5,9. km. Zde jasně vidíte, že zatímco všichni poctivě odběhli na této metě 2 kola, pan Stolár touto metou „proběhl“ pouze jednou – když pravděpodobně potřeboval pronést čip kontrolou na 15. km.

Třeba i někdo z běžců před ním a za ním, zobrazených na snímcích, mohl spatřit něco podezřelého.

5. km

10. km

15. km