RunCzech připravil na příští běžeckou sezónu zbrusu nový registrační systém, který usnadní celý proces přihlašování. Běžci se mohou přihlašovat na závody jarní části RunCzech běžecké ligy včetně jubilejního 20. Volkswagen Maratonu Praha. Do 30. září se navíc mohou těšit na zvýhodněné startovné!

„Největší novinkou je tzv. Runners ID, které má podobu e-mailové adresy,“ informuje Václav Skřivánek z organizačního týmu. „Díky Runners ID je přihlášení na závod jednodušší a hlavně rychlejší. Vaše přihlašovací údaje vyplníte pouze jednou a při každé další registraci už stačí zadat pouze Runners ID. Na vašem běžeckém profilu se vám zobrazí registrace na závody, uskutečněné platby, účasti v RunCzech běžecké lize, uběhnuté časy i jednotlivá umístění,“ dodává Skřivánek.

Hlavní výhodou této inovace je tedy jednoduchost, urychlení celého procesu a dokonalý přehled o výkonech, které tak jsou hezky pohromadě na jednom místě. Runners ID přivítají při registraci také štafety a týmy. Nyní stačí vyplnit jen Runners ID a přihláška je hotová.

V novém systému se mohou zatím registrovat pouze jednotlivci pro závody nadcházející sezóny 2014. Štafety a týmy ho mohou otestovat od září. Registrace na letošní O2 Grand Prix Praha a Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem probíhají ve stávajícím režimu.

Do 30. září je pro běžce nachystaná také speciální cenová nabídka. Na regionální závody mohou pořídit startovní číslo od 400 Kč, na Volkswagen Maraton Praha od 700 Kč a Hervis 1/2Maraton Praha od 600 Kč. Uvedené ceny jsou spojené s přihlášením do Českého maratonského klubu. Členství nic nestojí, naopak přináší samé výhody – členové „RunCzech běžecké rodiny“ získávají, kromě zvýhodněného startovného, také zajímavé slevy u partnerů RunCzech.

Cílem RunCzech je celý proces přihlašování běžcům natolik zjednodušit a zpříjemnit, aby jim to zabralo co nejméně času. Nový systém je však pouze prvním krokem k rozsáhlejším změnám. V blízké době se chystá spoustu dalších nových funkcí i první česká běžecká sociální síť. Registrace na sezónu 2014 na www.runczech.com.

Zdroj: Tisková zpráva