Devatenáctý díl televizního běžeckého magazínu Tempo se pomaličku připravuje na čas plískanic, tmy a útočících virů. Zima klepe na dveře… Premiéra běží na ČT sport dnes už nečekaně brzy v 19.00. Další reprízy jsou na programu ve středu ve 3.40 a 7.45, všechny díly pak můžete shlédnout na webu ivysilani.cz.

Běžecká škola Miloše Škorpila se odehraje u Davida Hufa doma, ve fitcentru. Ukáže, jak správně využít rotopedy, stepry a nezapomene na kompenzační cvičení – posílení hlubokých stabilizačních svalů. „Důležité je umět také rychle a bezpečně ukončit pohyb na páse. Proto využijte bočních madel k zapření a ukročení současně oběma nohama do stran na bočnice. Nikdy se nenechte svézt až dozadu,“ varuje zkušený fitnes kouč David Huf. A ukazuje bezpečnostní pojistku.

„Na páse se dá dobře naučit styl a zvládnout držet tempo,“ hodnotí Miloš Škorpil přednost běžeckých trenažerů. Pustit si k tomu můžete i videa nebo hudbu podle vlastního výběru. Víte, že v Aquapalace v Průhonicích mají také speciální trenažér pro trénink lyžařských soupaží? Loni ho tam otestoval i světový král této disciplíny Stanislav Řezáč.

Tempo zůstane i venku, nebojte. Ne, tohle není žádná předvolební kampaň. Spíš shoda časových okolností. Leoš Heger, bývalý ředitel fakultní nemocnice v Hradci Králové a nejdéle sloužící polistopadový ministr zdravotnictví běhá celý život. A taky vesluje, nebo jezdí na kole. Co pro něho znamená běh podél vody, uvidíte v reportáži. „Je to úžasný zážitek. Běžíte pro radost, můžete si přemýšlet, tomu já říkám meditativní sportování…“

Závodní adrenalin připomene Tempo návštěvou na finálové Run tour v Praze, kde se po zranění vrátil do akce olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda. A běžel víc, než plánoval. Gps vítěze Víta Pavlišty ukázala v cíli o tři sta metrů víc než původních deset kilometrů… Ale u zimy skončíme – všechny běžkyně tady porazila Eva Vrabcová-Nývltová, česká reprezentantka v běhu na lyžích…

V tradiční vědomostní soutěži můžete vyhrát kompresní návleky značky Compressport, dámské nebo pánské běžecké triko adidas, výživové doplňky od Nutrendu nebo pitný režim od Mattoni.

Tak držte Tempo, jdeme do (podzimního) finiše.

Upoutávku si můžete už prohlédnout zde: https://vimeo.com/76821024