Když doma, tak v Brně. A když v Brně, tak v areálu výstaviště jako součást veletrhu Sport Life. Tradiční Mizuno podzimní sedmičkou vyvrcholí tuto sobotu 7. listopadu letošní ročník Mizuno Running Cupu, šestidílného seriálu silničních běhů.

„Nyní probíhá už devátý ročník závodů Mizuno running cupu. Každý rok je zájem ze strany běžců vyšší a vyšší a letos jsme měli v pěti závodech víc než šest a půl tisíc účastníků. Obliba běhu obecně roste a to napříč věkovými kategoriemi i regiony. Z toho všeho máme opravdu radost. Velmi nás také těší skutečnost, že si běžci pochvalují profesionalitu organizátorů a také hladký průběh akcí,“ říká Jana Trhlíková ze společnosti Term, která pořádá brněnský podnik jako svoji srdeční záležitost a na českém trhu distribuuje mj. japonskou značku Mizuno.

Také Brno se těší na překonání účastnického rekordu. Ve středu se registrovalo po internetu téměř sedm stovek běžců, dvakrát tolik než loni ve stejnou dobu! Kapacita trati je osm set míst.

K favoritům patří jistě blanenský obhájce loňského prvenství Jan Kohut v barvách domácí značky Mizuno, nebo Kateřina Kriegelová, která překvapila druhým místem na nedávném běhu Hronov-Náchod. Ukáže se i účastník londýnské olympiády, triatlonista Přemysl Švarc, chybět nemůže ani už legendární brněnský ultravytrvalec Daniel Orálek, anebo Rostislav Bažanowski, šéfredaktor webu Bezvabeh.cz.

„Zázemí najdou běžci v rotundě pavilonu A na brněnském výstavišti, kde také získají potřebný čip na měření času pro hlavní závod. Lidový závod na 2 km proběhne bez čipového měření. Startovní číslo opravňuje běžce v daný den k bezplatnému vstupu do všech expozic Sport Life,“ vzkazují ještě pořadatelé.

Start 2 km je v 10 hodin, 7 km v 11 hodin.

V Brně pak proběhne také slavnostní vyhlášení vítězů celého seriálu, do něhož se řadí prestižní české podniky jarní Palestra Kbelská 10, Pečecká 10, Pardubická devítka, Jablonecký běh do pohody a říjnová východočeská klasika Hronov-Náchod. Počítá se kompletní počet závodů, hodnotí se věkové kategorie po deseti letech.Vítězové získají věcné ceny a poukazy na nákup běžecké obuvi Mizuno dle vlastního výběru. Prvních 400 zaregistro­vaných běžců získá funkční tričko. A startovné je zcela zdarma.

Další informace o běžeckých závodech série Mizuno running cup 2013 a on-line přihlášky jsou k dispozici na www.mizuno-running-cup.cz.