Krásná, jak už název napovídá, je krásná. Jde o malebné údolí centrálních Beskyd, ve kterém se skrývá nespočet chatiček Ostraváků a Frýdečáků. Na startu se objevilo 315 závodníků. Etapa měří 5 kilometrů, má převýšení úctyhodných 781 metrů a je považována za jednu z nejtěžších.

Start byl bohužel ochuzen o skvělého běžce Radima Kasalíka (Opavské dupy), který minulý týden ukázal svou skvělou formu, ale běžel bohužel tak rychle, že z toho asi onemocněl. Nahradil ho však Martin Holiš (rovněž Opavské dupy), který minulý týden obsadil třetí pozici.

„V závěru jsem šel do plného nasazení, zvolil jsem cestu přímo nahoru a snažil se pořád bez přerušení běžet. Srdce mi bušilo na maximum, ale i tak jsem dovedl závod do vítězného konce. Jediná škoda byla, že bylo mlhavé počasí se špatnou viditelností, protože tahle strana je opravdu krásná,“ popsal svoje pocity Martin Holiš.

Skvělou formu ukázal šéf-organizátor Petr Hudeček (Opavské dupy), který obsadil 3. místo. Dalším, kdo začíná vystrkovat růžky, je nadějný mladý borec Tomáš Maceček (Young Life), který dokázal udržet tempo se špičkou závodu a vůbec se toho nebál.

V ženách opět nepoznala porážku Tamara Stonová (Fialové kobry), která vyhrála rozdílem třídy. V kategorii žen roste konkurence a objevují se zde neznámé tváře. Lysacup začaly běhat i silniční běžkyně, pro které je závod opravdu těžkým oříškem. V ženské kategorii překvapila Lucie Odehnalová (SK Oceláci Ostrava), která doběhla jako šestá žena.

V týmech obhájily prvenství Opavské dupy. Je vidět, že mají širokou základnu výborných běžců i přesto, že na startu nestál Radim Kasalík.

Příští týden se můžete těšit na nedělní etapu z Mazáku. Tato etapa bude sedět více silničářům.

Na článku spolupracovala Andrea Krstevová

Výsledky