Čtvrté etapy Lysacupu se účastnilo 313 závodníků. Délkou 7,9 kilometru a převýšením 892 metrů patří mezi nejdelší. V této etapě nechyběl ani delší seběh.

Sníh se Lysacupu stále vyhýbá a tak na startu panovalo stále podzimní počasí s teplotou kolem 8 stupňů. Na vrcholu Lysé hory však panovalo krásné slunečné počasí. Pohled do zamořené krajiny inverzí stál za to.

Před startem se do žlutého trikotu oblékl Petr Hudeček (Opavské dupy). První část etapy vedla po asfaltu. Na druhém kilometru se vybíhalo do terénu, který pokračoval až na vrchol. Pověstná severní sjezdovka se neběžela, což bylo pro mnohé příjemné zjištění.

Ondřej Horák (AVA) nedal nikomu opět šanci a vyhrál. Druhé místo obsadil Karel Ketner a třetí Tomáš Lichý (oba Splašení goroli). Karel Ketner je především nadějný chodec, který si odskočil zaběhat i do kopečků. Pro Karla byl dnešní závod premiérou, kterou zvládl na jedničku. A jak se Karlovi dařilo? „Do čtvrtého kilometru jsem se držel Ondry, potom už jsem si běžel svoje. Nikdo se na mě ze zezadu netlačil, tak jsem v cíli byl celkem čerstvý. Na zkušeného Ondru jsem si netroufal. Závod absolvoval s velkou lehkostí, klobouk dolů.“

V ženách vyhrála Marie Delingerová: „Jsem ráda, že bylo s kým závodit a Tamara je kvalitní soupeř.“ Holky bojovaly o umístění do posledních metrů. Tamara Stonová, která skončila duhá, to letos nemá vůbec jednoduché. Ženská kategorie je pěkně našlapaná, což v minulých ročnících chybělo. Třetí dnes byla Denisa Krejčiříková (VZS Ostrava).

V týmech zvítězili Splašení goroli. Druhé místo obsadily Opavské dupy a třetí místo tým Jump Sport. Dupy prohrály poprvé v letošním ročníku a snad naposled.

Příští týden startujeme z Rajské boudy, tak trénujte nebo odpočívejte. V sobotu na startu!

Výsledky

Foto na Facebooku Martina Dedka