Dny se čím dál tím víc krátí a většina našich naběhaných kilometrů jsou v šeru nebo v úplné tmě. Pokud patříte do skupiny běžců, kteří se nevzdají běhu ani v zimě a tmě, právě pro vás je reflexní oblečení povinnou výbavou.

Svítíte?

Jestli vám je život milý, tak začněte. Ať už běháte kdekoliv, je dobré být vybaven reflexníma vychytávkama. My jsme vyzkoušeli kolekci Kalenji, která se pyšní celou řadou běžeckého vybavení. Pro mě je tato značka skloubením funkčnosti, reflexních prvků a estetiky. Prodává ji u nás Decathlon a můžu říct, že jsem byla příjemně překvapena cenami i velkým výběrem.

Běžecká vesta

Běžecká reflexní větruodolná vesta je lehká, vyrobena z polyesteru. Po stranách má jen lehkou síťovinu. V zimě s ní však nejde moc počítat jako s jednou vrstvou oblečení. Vyběhla jsem ve větrném, skoro mrazivém počasí a dá se pohodlně nevléct i přes bundu. Má fešný vypasovaný dámský střih a konečně v něčem takovém nevypadám jako pytel. Vpředu je všita kapsa na osobní věci. Při běhu se nesunula nahoru a neomezovala mě v pohybu. Nikdy jsem si nemyslela, že něco takového potřebuju, po testu jsme usoudila, že to prostě mít musím.

Na silnici byla svítivě žlutá s reflexními prvky vidět z mnohem větší dálky, než když jsem běhala s klasickými blikátky. Přezdívku Světluška z běžeckého života už neodpářu.

Svítící kšiltovka

Upgrade kšiltovky jaký jsem ještě nikde neviděla. Svítící kšiltovka je zkrátka absolutní libovka. V kšiltu jsou integrované čtyři led světýlka, které mají dosvit až devět metrů. Je to praktické v tom, že si nemusíte pořizovat čelovku, která je občas nevyhovující a na hlavě skáče.

Běžela jsem v šeru mojí oblíbenou trasu, která vede částečně lesem. Světlo bylo naprosto super. Úplně dostačovalo a nemusela jsem šlapat do neznáma. Čepice má pod podšívkou krabičku s baterkou, ale nijak při nošení nepřekáží. Jen při praní je potřeba ji vyndat. Další libovka z běžeckého svět(l)a z Decathlonu.

Věřte, že takhle utracená pětistovka vám může zachránit život a s kšiltovkou budete největší prďáci.

Napište nám, jaké reflexní oblečení nebo doplňky používáte vy? A používáte je vůbec?

Výrobky nám k testování poskytla firma DECATHLON Česká republika

Z Facebooku – Martin Kratochvíl: „Že by stačilo při praní vyndat baterky z kšiltovky?“