Sedmá etapa Lysacupu startovala v neděli z Visalají, kde vládlo klasické zimní počasí. Obleva během týdne však poměrně dost zhoršila terén, zejména v úvodní části.

Trať je dlouhá 7,9 kilometru a má převýšení 577 metrů. Patří mezi běhavější a sedí více méně silově nadaným běžcům.

Závodníci vyběhli poměrně rychle a tak se tempo na prvním kilometru pohybovalo kolem 3:50/km. Pro všechny bylo obtížné najít místo, které by nebylo zledovatělé. Někteří museli kvůli kluzkému povrchu zabalit. Po třech kilometrech se naštěstí objevil sníh, a tak běh po něm byl jednodušší.

Ondra Horák (AVA) se po zledovatělém povrchu nikam nehrnul. Později se však do toho opřel a nedal nikomu šanci a etapu vyhrál.

Na druhém místě doběhl Tomáš Lichý (Splašení goroli) a třetí skončil Tomáš Maceček (Young Life). Tomáš vyhrál v sobotu závod Travný trek a ukazuje všem skvělou formu. Je prostě dobrej a mnozí z něho začínají mít strach.

„Bolely mě nohy z včerejšího závodu, tak jsem neměl žádné velké ambice. Od začátku se mi ale běželo lehce. Na ledu to bylo nebezpečné a jednou jsem se sklouzl po zadku. Od začátku kopce jsem začal zrychlovat, dostal jsem se dopředu a pak už jsem si pohlídal jenom Kasalíka,“ řekl v cíli BezvaBĚHu Maceček.

V ženách neměla soupeřku Denisa Bartošová (X-Trail Orlová). Druhá skončila Denisa Krejčiříková (VZS Ostrava) a třetí Hana Holoubková (Beskydští nomádi). Vítězka po závodu prohlásila, že bez Tamary to není ono. Tak snad se holky na příštím závodě o první místo poperou.

V týmech zvítězili Splašení goroli.

Další etapa vede z Ostravice. Startuje se v 16:30 a celá etapa se běží ve tmě.

Nezapomeňte si vzít sebou čelovky! Čau na startu.

Výsledky

Foto 73× – jindrich1950