Běh spojuje lidi. Někdy je přivede dokonce až na společnou životní cestu. A právě tato skutečnost je hlavním důvodem zrození Valentýnského běhu, kteří připravují na sobotu 15. února v pražském Running Mallu.

Dopolední čtyřkilometrový běh ve Stromovce si rozhodně nenechají utéct Robert Honzík a Jitka Králíková. Potkali se tak trochu právě díky jejich působení v letenském běžeckém dómu.

„Poznali jsme se koncem října díky mému kamarádovi, který mě Jitce takříkajíc dohodil. V sobotu jsme šli na rande, hned v pondělí už jsme vyrazili na první společný výběh v rámci tréninků PIM Běžeckého klubu,“ vzpomíná 23letý Robert na sváteční podvečerní „longrun“ okolo Vltavy. Společně s Jitkou se zároveň stali jedněmi z jeho vůbec prvních stálých, celoročních členů. A běhání hraje v jejich soužití stále důležitou roli.

„Jednak nás běh spojuje, zároveň můžeme být co nejvíce spolu,“ naznačuje Jitka, která doprovází svého přítele a nadějného běžce po závodech. Občas se postaví na start i ona, ačkoliv jak tvrdí, se řadí stále mezi začátečníky.

„Robert je pro mě svým způsobem i motivací se přece jenom trochu zlepšit,“ dodává usměvavá blondýnka. „Já myslím, že běh nás spojil tak pevně, že si jsme navzájem oporou i v běžném, každodenním životě,“ dodává student pracující v advokacii.

A co vy? Kde jste našli svého partnera? Ať už je váš příběh jakýkoliv, můžete přijít oslavit svátek zamilovaných prostřednictvím běhu. Valentýnský běh startuje třetí únorovou sobotu úderem jedenácté hodiny dopolední u Průmyslového paláce na pražském Výstavišti.

Již předtím ale určitě zajděte do Running Mallu. Nejenom kvůli bezplatné avšak nutné registraci. Tu můžete obstarat i online. Po řádném přihlášení dostanete funkční běžecké tričko z RunCzech kolekce. V běžeckém centru se můžete rovněž převléci či uschovat si zavazadla.

A po návratu z nesoutěžně pojatého běhu ve Stromovce si užijte veškerého pohodlí, které Running Mall nabízí. Udělejte si památeční snímek před stěnou zamilovaných, dopřejte si valentýnský ovocný koktejl vonící po jahodách. Vyzkoušejte i tamní běžeckou posilovnu Sport Lounge. V tento den všechno zdarma.

Smutnit nemusí ani nezadaní. Běhu se samozřejmě mohou zúčastnit jak páry, tak i „singles“. „Svým způsobem můžeme tuto akci vnímat i jako aktivní seznamku,“ vysvětluje Václav Skřivánek, ředitel závodů RunCzech. „Partnera lze najít i prostřednictvím stránky Spoluběžci,“ dodává.

Pravidla nesoutěžního Valentýnského běhu jsou jednoduchá. Prostě se přihlašte, přijďte, vyběhněte. Ať už ruku v ruce či s nadějí. A s úsměvem.