Vrcholná událost běžeckého roku, oslavy dvaceti let Volkswagen Maratonu Praha, samozřejmě včetně závodu, se promítnou i v aktuálním vydání běžeckého magazínu Tempo. Vysílá se v premiéře dnes na ČT Sport ve 21.35. Pak ve středu ve 2.30, nebo v 11.05, dále v sobotu v 10.35 a v pondělí v 8.30. Starší díly si můžete prohlédnout na webu ivysilani.cz.

Odpočinek dělá mistry, to je známé pravidlo. Proto se v radách mistrů představuje masér elitních afrických běžců a vysokoškolský pedagog David Cihlář. Jak provést správně automasáž a kdy se svěřit pod ruce odborníka? To vám ukáže na břehu řeky Labe v Ústí nad Labem.

V profilu se představuje Peter Kirui, vynikající keňský běžec, který vlastní ambice vložil do služeb ještě lepších vytrvalců. Respektive těch úplně nejlepších. Vždyť i v Praze „povede“ hlavního favorita Mosese Mosopa, který běžel maraton jako druhý nejrychlejší na světě! Přitom Kirui umí i sám vítězit, což dokázal na Sportisimo 1/2Maratonu Praha. „Jednou třeba bude dělat někdo vodiče mně,“ chystá se.

V běžecké výzvě se naše průvodkyně Dana Šatrová pokusí co nejdéle vydržet Kiruiovo maratonské tempo, tedy běžet v čase pod 3:00 na kilometr. A jakou na to použije fintu, to se tedy těšte!

Reportáž jsme pořídili na Běhu za Světluškou, kde „rozsvěcela“ i olympijská vítězka Eva Samková nebo fotbalista a herec (či herec a fotbalista?) David Novotný.

A samozřejmě, zase můžete vyhrát atraktivní ceny ve vědomostní soutěži. Tak chyťte to správné maratonské tempo už teď, ať vám to v neděli dobře běží.