Přezdívají ji Baby Gisele kvůli podobě se světovou topmodelkou číslo jedna Gisele Bündchen. Její krása právě ožívá v aktuální televizní reklamě na mattonku. Známá česká modelka Linda Vojtová žije v New Yorku, jezdí spinningové maratony a boxuje. Uběhnout maraton by ji lákalo, ale nejprve by potřebovala sehnat trenéra, prozrazuje v exkluzivním rozhovoru.

Jak udržujete postavu sportem? Máte kromě přítele, muzikanta a producenta Jamisona Ernesta, také kondičního kouče?

Ano, cvičím každodenně. Nejraději boxuji, to mi připadá jako nejlepší trénink celého těla, ale také chodím na spinning, různé aerobní cvičení a do klasické posilovny. Mám ráda i jógu a pilates, jezdím na kole a každé ráno skáču na trampolíně.

Máte vztah také k hudbě, ostatně vaším dědečkem je skladatel Vadim Petrov. Mattoni, pro níž jste točila aktuální reklamu, je hlavním partnerem RunCzech běžecké ligy. Víte o tom?

Vidíte, to jsem nevěděla. Ale kde je Mattoni, tam je přece život. Takže se nedivím.

Běháte také sama? Víte o nějaké další známé modelce, co by víc běhala?

Já až tolik neběhám, ale chtěla bych se naučit správně běhat. Modelek běhá hodně. Moje nejlepší kamarádka Rianne Ten Haken běhá maratony a třeba kamarádka Míša Kociánová také. I když mám kondici vytrénovanou z častého cvičení, při běhu mně dochází dech a musím často odpočívat. Pak to vzdám a radši sednu na kolo.

Kolik jste uběhla nejvíc a na kolik byste si teď troufla?

Řekla bych, že nejvíc jsem uběhla pět kilometrů.

Jezdíte prý hodně spinningové maratony, lákal by vás někdy i skutečný běžecký maraton 42 km?

Musela bych mít kouče, který by mě naučil správně běhat, dýchat a tak dále. Ráda bych jednou dokázala uběhnout celý maraton, ale teď bych ho určitě nezvládla.

Zažila jste někdy pražský maraton ještě v době, kdy jste žila Česku?

Jednou jsem v Čechách natáčela reklamu v Praze na nábřeží, když se zrovna konal maraton. Bylo to tehdy, když ho uběhl jeden závodník celý pozadu (Němec Ralf Klug v roce 2010, pozn. red.).

Newyorský maraton je světový fenomén, navštívila jste ho někdy v podobě fanouška podél trati?

Na Newyorském maratonu jsem přímo u trasy nebyla, ale žiju kousek od Battery parku a máme tu každý měsíc různé závody. Když jdu ráno venčit pejska, většinou musím trasu obcházet. Naposledy tu byl závod minulý víkend na 5 km pro NY Police Department.

Letos bude Newyorský maraton součástí RunCzech běžecké ligy, nechtěla byste se stát – třeba patronkou českých běžců, kteří tam vyrazí?

Pokud nebudu muset běžet s nimi, tak určitě :-)