V nemocnici i pod střechou běhá Tempo, přesto se dostane až do Ligy stovkařů. Aneb to všechno najdete v aktuálním, už devátém jarním vydání oblíbeného běžeckého magazínu ČT sport. V premiéře se vysílá ve středu ve 22.20, pak v reprízách v pátek v 7.45 a v neděli v 7.30. Všechny díly i z loňska najdete na ivysilani.cz.

Na atletický stadion v Plzni nás dovede patoložka Květa Pecková, dvojnásobná mistryně země v běhu na 5000 metrů a dcera slavných sportovních rodičů, která se s vámi podělí o rady, jak se chovat na dráze.

Přes nemocnici vedla cesta silného životního příběhu vlajkonoše české olympijské výpravy z Londýna 2012 Petra Koukala, badmintonisty a teď už i běžce, který už zvládl pražský půlmaraton i maraton. „Při běhu si nejmíň dvakrát týdně čistím hlavu. Ale taky ho používám v „práci“, běhám čtyřstovky, osmistovky a takové ty další nepříjemné věci,“ vypráví.

V tradiční výzvě se utkal ve dvojboji s naší průvodkyní Danou Šatrovou na běžeckém a veslařském trenažeru. Kdo vyhrál a proč? Nechte se překvapit.

Na návštěvu do běžeckého domu Running Mall v Praze na Letné přijela půvabná vítkovická atletka Karolína Vachová. Proběhla se s námi ve Stromovce a vyprávěla o Lize stovkařů. Legendární pojem běžců éry reálného socialismu totiž ožívá v době a světě moderních technologií. Už patříte do extraligy?

Magazín přináší tradiční tipy z termínovky, tentokrát se bude běhat i se štěnětem a Pelikánem. Nechybí ani soutěž o zajímavé ceny. Sezona vrcholí, držte správné tempo.