Už máte dost tlačenic v davu rozjuchaných běžců v ulicích? Anebo se vám zrovna nechce někam daleko do hor? Vyberte si to lepší z obou proudů. City trail, to je nový běžecký trend. První závod v tomto stylu se chystá už poslední červnovou sobotu 28. v Praze na Petříně. Jako třetí český díl Salomon Trail Running Cupu.

Pořadatelé právě dnes ve středu představí s napětím očekávanou trasu, a vy můžete být při tom. V 18 hodin je sraz u vysokoškolských kolejí, kde bude zázemí závodu s velikým parkovištěm, sprchami i toaletami, samozřejmě také start i cíl.

„Máme připravený šestikilometrový okruh, ten by se měl v závodě běžet dvakrát, celkové převýšení dělá slušných 500 metrů,“ říká Martin Dvořák, šéf pořadatelského týmu. „Společné proběhnutí chystáme ještě další dvě středy,“ dodává.

Termín city trail už před časem rád používal Michael Dobiáš, majitel obchodu Trail point na Letné a průkopník tohoto městského běhání. Teď se stal směrem, na který sází celosvětově i značka Salomon, vyrábějící speciální city trailovou kolekci.

„Je to o hledání zábavných běžeckých terénů v městském prostoru. Parky, chodníčky, ale i schůdky, dvorky, přeskakování laviček, stezky mezi pozemky,“ vysvětluje Karel Glogar z marketinku firmy Amer Sports, která v Česku zajišťuje distribuci značky Salomon.

„V rámci našeho seriálu se snažíme už čtvrtý rok nabízet zážitkové běhy a doufáme, že i v centru staré Prahy máme co nabídnout a lidi si to užijí,“ dodává Dvořák. Jeho tým už připravil parádní závody na golfovém hřišti, po kopcích okolo Lipna, anebo po hřebeni Králického Sněžníku.

Praha, ač celoročně až přesycená běžeckými podniky, získává velmi zajímavou atrakci. Že nejde jen o jednorázový krátkodobý projekt, potvrzuje i záštita primátora Tomáše Hudečka. Premiérový City trail už registruje více než dvě stě přihlášených a jeho kapacita je omezena. Další informace včetně videa z trati hledejte na www.strc.cz