Stejně jako do sportu, tak i do fandění patří moderní technologie na špičkové úrovni. Na vlastní kůži mohou jednu z nich okusit účastníci Mattoni 1/2Maratonu Olomouc už tento víkend. Koukněte zde, jak aplikace funguje.

Ve své podstatě jde o to, že každý fanoušek může nahrát povzbuzující video vzkaz pro svého běžce. Tento vzkaz se přehraje na velkoplošné obrazovce právě v okamžiku, kdy tudy bude daný závodník probíhat.

O správné načasování přehrání vzkazu se postará čip, který má automaticky každý závodník připevněn na startovním čísle. Jedni z hlavních partnerů RunCzech závodů – Birell a Volkswagen – se rozhodli, že chtějí závodům dodat trochu osvěžující energie a proto přišli s touto novinkou, jak skvěle překvapit své partnery, kamarády, maminky či tatínky, zkrátka kohokoliv, kdo se odhodlá běžet závod, jakým je půlmaraton.

Fandící aplikaci si poprvé na vlastní kůži mohli vyzkoušet již běžci pražského Maratonu. Druhým místem, kde bude možnost maratonce tímto způsobem podpořit, je právě Olomouc, kde se tento víkend koná další ze série maratonských závodů.

„Aplikace měla velký ohlas, a proto jsme se rozhodli ji přivést také do Olomouce. Lidé budou moci povzbudit své blízké, které budou čekat přibližně poslední tři kilometry závodu. Pro většinu z nich bude velkým překvapením, když se na obří obrazovce objeví jejich kamarád či partner,“ řekl marketingový manažer značky Birell Luděk Baumruk.

Povzbuzující vzkazy pro běžce se budou nahrávat na Moravia Sport Expu celý pátek a sobotu. Pokud to tam nezvládnete, tak je ještě možné poslat alespoň textový vzkaz a to prostřednictvím stránek www.fandimemaratoncum.cz.

Tak co, přijdete také podpořit své kamarády?

QR kód na aplikaci kde lze nahrát vzkazy: