Blanenská desítka uzavře v neděli 14. září frekventovanou silnici v Blansku na Poříčí. „Závod je ideální díky svému téměř nulovému převýšení, absenci ostrých zatáček, šířce a kvalitnímu povrchu pro úplné amatéry i pro sportovce, kteří chtějí co nejrychlejší čas. Tratě budou mít certifikaci komisaře IAAF/AIMS,“ upozorňuje sportovní ředitel závodu Lukáš Olejníček.

Pořadatelský tým Blanenské desítky stojí za úspěšným běžeckým závodem MASARYK RUN na Masarykově okruhu v Brně. Tentokrát akci pojali jako sportovní festival zaměřený na děti i na dospělé, zúčastnit se může každý. Závodí se v běhu, v jízdě na koloběžkách i na inlajnech. Ve všech disciplínách jsou vyhlášeny dětské tratě a hlavní trať pro dospělé v délce 10 km.

„Chceme rozhýbat lidi, vůbec nezáleží na tom, jak jsou na tom s kondicí. Startovní číslo a měřící čip dostane až na ty nejmenší každý, měl by to být den plný pohybu pro celé rodiny. Uzavíráme dva a půl kilometru silnice, po které jezdí stovky aut denně, pojďme toho aktivně využít a společně si to užít,“ láká na sportovní premiéru ředitel akce Tomáš Mokrý.

Zázemí závodu poskytne Sportovní ostrov Ludvíka Daňka, hlavní trať povede po ulici Poříčí s obrátkou u Ráječka. Na trati bude jedna občerstvovací stanice na pátém kilometru a druhá v cíli. „Pokud bude v září teplé počasí, budeme uvažovat o vložení ještě jedné občerstvovací stanici na obrátce závodu,“ podotýká Mokrý.

Zapojit se můžou i dobrovolníci, informace najdou na stránkách závodu v sekci „DOBROVOLNÍK.“

Registraci na všechny tratě spustili pořadatelé 18. června. Informace o programu, časovém rozvrhu a propozicích najdou zájemci na www.blanenskadesitka.cz. Každý se také může stát fanouškem Blanenské desítky na www.facebook.com/…enskadesitka, kde postupně nalezne aktuality i soutěž o zajímavé ceny v hodnotě 10 000 korun.

Nejvýhodnější registrace končí 31. července. Ve startovním poplatku každý získá benefity od partnerů akce jako slevu na značkovou obuv, poukázku 1+1 do Aqualandu Moravia, slevu na sportovní výživu INKOSPOR, občerstvení, automatické zařazení do bohaté účastnické tomboly a další bonusy, vypočítává Mokrý, který se s celým týmem těší na aktivní účast co největšího počtu lidí.

www.blanenskadesitka.cz