Už tradiční finále Salomon Trail Running Cupu, oblíbený kros nad motolskými jamkami, slibuje nevídanou bitvu. Už v neděli v Praze. Na startu bude početné elitní pole, k tomu patrně rekordní počet účastníků čtyřleté historie závodu. Pořadatelé připravili řadu atraktivních novinek.

První vlna nejlepších běžců bude představena při nástupu ke startovní čáře, teprve pět metrů za nimi se seřadí další běžci. Mezi favority patří Milan Kocourek, nejlepší český krosař, úřadující mistr v krosu a už léta doma neporažený na desítce na dráze, s ním Jakub Holuša, před dvěma lety stříbrný z 800 metrů halového mistrovství světa v Istanbulu.

Dále nejlepší český trailový běžec Robert Krupička (letos 12. na ME v běhu do vrchu), další reprezentanti Ondřej Fejfar, Lukáš a Martin Kučerové, vrchařský mistr světa veteránů Miloš Smrčka. S nimi změří síly i londýnský olympijský vítěz v pětiboji David Svoboda.

Kromě desáté vrchařky světového šampionátu 2014 Pavly Schorné a terénních běžkyň Marie Miličkové, Pavly Zahálkové a Kamily Gregorové, také dráhařka Lenka Masná, semifinalistka letošní Evropy na 800 metrů. A to se ještě na poslední chvíli omluvili ze zdravotních důvodů letos nejlepší maratonec Jiří Homoláč a Vít Pavlišta.

Připomínáme, že startovní balíčky lze vyzvednout s předstihem v sobotu na outdoorovém festivalu Obzory na Filozofické fakultě v Praze, kde získáte slevu nejen na startovné, ale i na vstup na festival.

Běží se nejen o vítězství a prémie, ale také body do celkového pořadí Salomon Trail Running Cupu. Na místě budou slevy na materiál titulárního partnera Salomon 25% a hodinek Suunto 20%. Jeden vylosovaný účastník získá také zapůjčení vozidla Volkswagen s plnou nádrží na celý víkend. Ostatní mohou na místě vozy aspoň otestovat.

Celý den na „golfovém závodišti: povede slovem známý sportovní moderátor Stanislav Bartůšek, sám havajský Ironman i pokořitel kanálu La Manche. Hudbu nachystá DJ Novak.

Kompletní info a přihlašovací formulář na www.strc.cz