Garmin začátkem roku 2015 uvede na trh tři nové modely hodinek, s kterými se pokusí prosadit. Jedná se o Fenix 3, The Epix a Vivoactive (na fotografii zleva).

S modely Vivoactive a Fenix 3 se Garmin snaží skloubit výkonnost a design s každodenním nošením.

Hodinky jsou ale samozřejmě hlavně určeny pro běžce. Model Epix je tak trochu něčím novým – navigaci budete nosit přímo na svém zápěstí.

Nejdostupnější z těchto tří modelů, Vivoactive, ukáže vše potřebné, co jako běžec od GPS očekáváte – rychlost, čas a vzdálenost, navíc také akcelerometr, ve chvíli, kdy je GPS signál slabý. Součástí je také hrudní pás, který vás vibracemi a zvukem upozorní na váš srdeční tep a rychlost, pokud jej překročíte. Navigace obsahuje také programy, které jsou určené pro cyklisty, hráče golfu, plavce a mnoho jiných.

V případě, že používáte GPS, tak životnost baterie je u modelu Vivoactive 10 hodin. Pokud je vypnutá, vydrží vám tři týdny. Doporučená prodejní cena je 6 990,–Kč s hrudním pásem. Garmin hrdě prohlašuje, že „s tímto modelem se budeme moci v klidu účastnint pracovních konferencí nebo se toulat po horách.“

Model Fenix 3 (13 990,–Kč s hrudním pásem) nabízí jak GPS, tak GLONASS (ruský navigační systém, pozn.red.), které si můžete sami plně nastavit. Má vypracovaný navigační systém, úžasnou životnost baterie (20 hodin v GPS módu, šest týdnů v běžném provozu, bez použítí GPS) a barevný display s LED podsvícením.

„Prvotřídní materiály, kvalita, výkonnost a vzhled jsou přesně tím, co dělá Fenix 3 skvělým nástrojem pro ty, kdo tvrdě sportují“, říká Dan Bartel, viceprezident společnosti Garmin. „Jsou navrženy tak, aby zvládly ty nejdrsnější podmínky a zároveň poskytly uživateli veškeré funkce, které jsou pro něj nezbytné a zároveň plně přizpůsobitelné i pro každodenní používání.“

Epix je určen hlavně pro sportovce a milovníky outdooru. Má předinstalované reliéfové mapy, poskytuje také 8 GB paměti pro přidání dalších mapových podkladů, výškoměr, barometr a kompas.

Model Epix ukazuje běžné tréninkové údaje poskytované GPS modulem, jako jsou například: VO2 max, kadence, vertikální oscilaci (odraz při běhu, pozn. red.) a dobu strávenou na zemi (doba, po kterou se vaše noha dotýká země, pozn.red.).

Doporučená prodejní cena modelu Epix je 13 990,–Kč.

Všechny tři modely budou dostupné v březnu tohoto roku, české zastoupení však už přijímá předobjednávky.