Běh „Bukovanský mlýn“ v Kyjově, 26.závod MORAVSKO – SLOVENSKÉHO BĚŽECKÉHO POHÁRU, dlouhý 10 km, vyhrál Martin Kučera z VSK Universita Brno v solidním čase 30:48.

Na druhém místě skončil jeho bratr Lukáš – 31:26 (UNI Brno – ASC Bučovice) a jako třetí doběhl Janko Križák z AŠK Grafobal Skalica (32:20).

Pro Tomáše Blahu z AK Asics Kroměříž zůstalo čtvrté místo – 33:05.

Jan Miškeřík z Lipova zvítězil ve čtyřicátnících a Pavol Klimeš v kategorii nad 50 let. V šedesátnících byl nejrychlejší Vladimír Varmuža z Běžeckého klubu Hodonín, který zvládl trať za výborných 39:12.

Mezi ženami se nejvíce prosadila Lubomíra Maníková z AK Spartaku Dubnica. V celkovém pořadí se umístila na prvním místě s časem 38:33. Na druhém místě doběhla veteránka Ivana Martincová z AC Moravská Slávia Brno a na třetím místě pak skončila Zuzana Stoličná z REDE Bratislava.

VÝSLEDKY BUKOVANSKÝ MLÝN


V severomoravském Vratimově u Frýdku – Místku absolvovali běžci závod Zlatý podzim. Na zvlněné trati dlouhé 9,7 km byl nejrychlejší polský vytrvalec Tomasz Wróbel, který si doběhl pro vítězství v čase 34:16.

Těsně za ním se „naskládala“ trojice Rostislav Petráš (Novojický Kotouč) – 34:33, Daniel Šindelek (Atletika Frýdek-Místek) – 34:54 a Vladan Šindelek z Tisu Vilhelm Frýdek-Místek – 34:58.

Velmi slušně zaběhl Roman Slowioczek z MK Seitl Ostrava, když týden po maratonu dokázal zvítězit v kategorii padesátníků i zde – 37:32.

V šedesátnících doběhl první do cíle Josef Kvita – 40:50 a v sedmdesátnících Karel Piskoř z Tiché – 46:13.

Z žen byla nejrychlejší Petra Pastorová (MK Seitl Ostrava) – 38:24. Za ní přiběhla druhá Kateřina Bluchová (39:46) a z třetího místa se radovala Ivana Zbořilová (Baláž Extreme Team Ostrava) – 42:08.

Výborný výkon podala veteránka Ludmila Šokalová z Pepa Team Frýdek-Místek, která z 15 žen skončila na pátém místě, přičemž ve své kategorii zvítězila.

VÝSLEDKY ZLATÝ PODZIM

FOTOGALERIE ZDEŇKA ČECHA